Skitåret 2020

En betydande och central del i BK Landora är de två cuperna, Vintercupen och Julcupen. Två återkommande och omåttligt populära evenemang som är pulsådern i klubben.

Skitåret 2020 har har varit ett år präglat av inställda evenemang på alla möjliga håll. Så blir det även med båda Landoracuperna. Det fanns förhoppningar om att genomföra årets upplaga av Vintercupen. 160 lag stod på anmälningslistan, en fullkomlig kross av rekordet och efter ett fullt fungerande seriespel i höst spirade optimismen. Men sedan kom en andra coronavåg som hänsynslöst sprider sig över regionen. Nådastöten kom i veckan, de nya restriktionerna förbjuder så väl tävlings- som träningsmatcher för samtliga åldrar.

Därför togs beslutet att ställa in turneringen.

Julcupen fanns det tidigt planer på att göra en coronaanpassad turnering i Landskrona idrottshall. Men en ständigt ökande smittspridning togs beslutet att ställa in även den turneringen.

Vanligtvis präglas mellandagarna av matcher från morgon till kväll, massor av mål och ackumulerade frisparkar samt publikfavoriten “Tyska timmen”. Men precis som mycket annat blir det inget med detta i år heller.

Vi får blicka framåt och hoppas på ett klart bättre 2021!

Leave a Reply