Storseger för A-laget

Påskafton, sommarvärme och årspremiär på en mycket inbjudande gräsmatta på Landskrona IPs B-plan. Så ljöd förutsättningarna inför A-lagets drabbning mot Perstorp Bälinge IK. Båda lagen var inför matchen segerlösa, BK Landora med ett poäng på poängkontot och motståndarna från norra Skåne med två brakförluster i bagaget. Just med de här brakförlusterna i åtanke var det förväntan på seger som låg på Landoralaget inför avspark. Redan i upptakten gick det att ana vart den här matchen skulle ta vägen. Chanser för Landora radades upp utan nätkänning. Matchen avgjordes sen mellan minut 12 och 15 då Simon Bosnjak gjorde två och Ted Weberg rullade in 3-0. Därefter blev det mestadels en transportsträcka mot slutsignalen. 4-1 i paus blev till sist 10-1 och det mest irriterande var att målnollan bakåt inte fick hållas intakt. Målskyttar för Landora var Simon Bosnjak 3, Serhat Celik, Melwin Rasmusson, Ibbe Hamad och nyförvärvet från IK Wormo Ahmad Salem som gjorde debut i Landora med ett hattrick.

Motståndarna Perstorp Bälinge som kom till spel med en ung trupp ska ha stor eloge för sitt kämpande under matchens samtliga 90 minuter. Vilket inte är det lättaste när siffrorna för tredje matchen rinner iväg. Segern innebar BK Landoras första seger i division 5 på 2771 dagar.

Matcherna duggar tätt denna påsk och redan imorgon måndag är det dags för match igen. 2016 års banemän i kvalet, Ljungbyhed står på agendan. Matchen spelas 18:00 i Ljungbyhed.

Leave a Reply