Stort tack familjeklubben!

Så var det till sist dags, efter fem alltid lika fantastiska dagar i Idrottshallen med vår årliga Julcup, att skriva några avslutande rader. Enda sedan i somras när beslutet togs har slutet på Julcupen varit slutpunkten. Slutpunkten på den resa som inleddes för snart tolv år sedan då en ung, orutinerad, sjuttonåring till pojkspoling tog sina första stapplande ledarsteg i Pilängsskolans idrottshall. Idag gick vi så i mål och det går inte att sätta ord på allt familjeklubben givit mig, men jag ska försöka.

Klubben har varit mitt andra hem de flesta av veckans dagar och jag har fått förtroende som den där sjuttonåriga killen inte kunnat fantisera om. Från nio år som ledare i P02 med Gothia Cup, träningsläger och cupvinster till tre år med P05 med Göteborg Cup, SM i Karlstad och seriesegrar i de högsta serierna. Utvecklande av Julcup och uppstartande av Vintercup, med hundratals lag varje år. Föreningsanda. Fotbollsglädje. Kamratskap. Detta får någonstans sammanfatta dessa tolv åren.

Till sist – där är några personer som inte kan undvikas att nämnas och förtjänar alla tack i världen.

Christer Bergström – stort tack för de år vi spenderade tillsammans som radarpar. Du är en stor del att jag fick bli en del av familjeklubben och att jag fick utrymme att börja min ledarbana trots min då ringa ålder.

Olle & Gustav – tack för alla rövarhistorier, fågelhistorier och annat skojigt som sagts under dessa år! Den glädjen och de minnena kommer jag alltid bära med mig.

Urban & Janne – ert engagemang driver familjeklubben framåt och utan er hade föreningen förmodligen inte överlevt. Stort tack för den fina avtackningen idag.

Till alla ledarkollegor, föräldrar och spelare i BKL P05! Gemenskapen hos er gav mig en nytändning och en glädje som jag trodde gått mig förlorad inom fotbollen. Hos er hade jag kunnat vara på IP sju dagar i veckan, och det var inte långt ifrån att vi sågs så ofta. Stort tack för dessa tre åren och alla de minnen vi skapat tillsammans. Er kamratskap, ambition och passion för fotbollen är fantastisk att få ha varit en del av. Dessa tre åren har givit mig otroligt mycket glädje på men framförallt utanför fotbollsplanen. Stort tack till er ALLA, ingen nämnd, ingen glömd.

Men framförallt, Christer Hallbeck – Du tog hand om mig som en liten pojkvasker när jag skulle hjälpa till i kiosken i Borstahusen och redan då förstod jag din storhet som människa. Det du gjort för så många människor på Landskrona IP, är omöjligt att sätta ett värde på. Du är den sanna definitionen av vad en eldsjäl är. DU är BK Landora. Jag är dig evigt tacksam!

Nu väntar nya utmaningar för mig, både inom fotbollen men även andra utmaningar med tillökning i familjen i februari. Om några år, när det äntligen är dags för denna nästa generation att ta sina första stapplande fotbollssteg, är det en självklarhet att även detta ska få ske i familjeklubben.

Därför säger vi inte farväl, utan på återseende!

FORZA BKL!

/Carl

One comment

  1. Hej! Jag vill passa på att tacka för dom åren som jag arbetat i Klubbens styrelse. Det har varit ömsom vin ömsom vatten som de säger. Ordförande, sekreterare och lagledare är de uppdrag jag haft. Men det har varit fantastiskt roligt och minnena är många. Än en gång tack för allt!.

Leave a Reply