U19 premiärsegrade!

Igår söndag var det dags för seriepremär för klubbens U19-lag. Under 2017 hade Landora återigen ett juniorlag i spel. Laget inledde med att under våren tillhöra div 3 västra. Seriespelet på våren resulterade i en andraplats och uppflyttning till div 2 norra. Även höstserien resulterade i en andraplats och därmed uppflyttning ytterligare ett hack till div 1 Skåne. Den högsta juniorserien som administreras av Skåneboll. Under gårdagen begav sig Landorakillarna sig söderut till palmernas stad för match mot FC Trelleborg. Ett motstånd som förra året huserade i Division 1 Södra Götaland där man mötte lag som Helsingborgs IF och Örgryte. Stora kontraster om man tittar på fjolåret med andra ord.

Till matchen nu där FC Trelleborg inledde i ett högt tempo och skapade genast två farliga målchanser framför Landoramålet. I den 16e minut får sedan FC Trelleborg utdelning efter en snabb kontring, 1-0 och direkt en uppförsbacke för de rödblå. Denna uppförsbacke blir nästan omgående tillintetgjord då Landora kvitterar bara minuten senare via ett mycket snyggt höger utsidaskott av Landoras högerytter Amar Karalic.

Efter kvitteringsmålet inleder Abbe Jaber och Simon Bosnjak ett samarbete i anfallet som skulle visa sig vara avgörande för matchen. Abbe som spelade mittback i A-laget i lördags och åkte på en målchansutvisning redan efter 25 minuters spel var ordentligt spelsugen under första halvlek och hade många gånger lekstuga med Trelleborgsförsvaret. Landoralagets taktik med att spela upp bollar på Abbe som sedan skulle spela den vidare till den ständigt djupledslöpande Simon Bosnjak skulle visa sig vara matchvinnande. Mellan minut 20 och 36 hade Simon gjort ett hattrick, samtliga mål kom på framspelningar från Abbe. Pausresultat således 1-4.

Andra halvlek gick i försvarsspelets tecken. FC Trelleborg hade ett stort bollinnehav och Landora placerade sig i skyttegravar på egen planhalva. En 5-backslinje och ett mer direkt spel upp mot anfallarna. FC Trelleborg tryckte på för reducering och 2-4 målet kom också i minut 63. Hemmalaget fortsatte att trycka på och Landorakillarna fick springa mycket utan boll. Men närmre än så kom inte Trelleborg och de rödblå kunde bege sig tillbaka till nordvästra Skåne med tre sköna premiärpoäng. Slutresultat 2-4.

En riktig kämpaseger mot ett duktigt FC Trelleborg!

Nästa u19-match spelas den 16/4 hemma mot Bjärreds IF.