Veckans Landoraprofil #16

Ny vecka, ny veckans Landoraprofil! Denna vecka möter vi en profil som till vardags tillbringar sin tid i föreningens fina ungdomsverksamhet. Efternamnet Stålhammar klingar säkerligen bekant för de flesta idrottsintresserade i Landskrona stad, men denna veckas profil är inte den nytillträde vice-ordföranden i den randiga grannklubbem tillika f.d FIFA-domaren Daniel. Nä, istället möter vi hans son Max, till vardags i P05-laget där han nyligen blev utsedd till lagkapten!

Max Stålhammar
Position: 
Yttermittfältare eller back
Favoritlag: Manchester United
Spelar i lag: BK Landora P05

IMG_20180224_101852

Hur länge har du spelat fotboll i BK Landora? Hur kom det sig att du började spela i Landora?
“Jag har nog spelat i 8-9 år. Jag tyckte fotboll verkade roligt och mina kompisar på förskolan spelade i Landora, så då började jag där.”

Är det bara fotboll som gäller eller har du andra aktiviteter eller hobbys som tar upp din tid?
“Jag gillar att hålla på med ljud och bild! (Det var Max,som på egen hand, fotade och redigerade ihop den fantastiska tackfilmen från chokladfotbollen, som sedan skickades till Swedbank, reds,. anm). Utöver detta så game-ar jag en hel del!”

Det har gått ganska bra för ert lag de senaste året? Vad är största anledningen att det går så bra? Vad har ni för styrkor och svagheter?
“Vi har riktigt bra sammanhållning i laget och har kul ihop – det är nog största anledningen att går bra. Ibland har vi lite lätt att slappna av och bjuda in motståndarna i matchen igen, det kan vi förbättra. Annars är det nog passningsspelet som är vår största styrka. Men det är framförallt att vi är så bra kompisar som gör att det är kul att både spela och träna.”

Har man sett er spela på sista tiden kan man verkligen skriva under på hur god sammanhållningen är hos er. Du blev nyligen utnämnd till lagkapten – vad är det som gör dig till en bra kapten? Vad måste man tänka på?
“Det viktigaste är att stötta och peppa hela tiden. Både när det går bra och när det blir mindre bra.”

Man får säga att resultaten varit goda under vintern med finalspel i Skånecupen, Sportlovscupen och Vintercupen. Lägg därtill att ni spelade kvartsfinal i 04-klassen i Julcupen. Om vi tittar lite på säsongen som kommer – vad tror du om den? Både för lagets del och din egen del?
“Säsongen blir säkert bra. Vi ska ju åka till Göteborg Cup vilket ska bli jäkligt spännande. Många matcher, Liseberg, sova ihop i sovsal. Vi får väl se om man kan somna trots att Emil Olsson snarkar! För lagets del tror jag att det kommer gå jäkligt bra helt enkelt! Min personliga målsättning är att fortsätta utveckla mitt passningsspel. Dessutom har jag en målsättning att slå Filip “kräftan” Gummesson i “kräftboll” varje gång vi kör det på träningarna!

Seriespelet drar ju igång i helgen för er. Teckomatorp väntar på lördag i C-serien medan seriepremiären i A-serien mot Stattena blivit framflyttad. Är det några speciella motståndare som du tycker är extra tuffa eller extra roliga att möta?
“Där finns en hel del duktiga lag ifrån Helsingborg som vi brukar möta. Just Stattena är  ganska svåra och möta för de är ganska fysiskt starka. Ramlösa Södra är nog min favoritmotståndare. Eftersom det alltid bjuds på tuffa matcher som vi brukar vinna till slut.”

Innan vi avslutar med fem tuffa frågor gräver vi lite i Max minnesbank och tar tempen på hans bästa minne ifrån Landora – alla kategorier.
“Vi spelade Sportlovscupen för drygt en månad sen. I slutspelet spelade vi i en finalgrupp mot IFK Hässleholm och Oxie. Vi vann första mot Hässleholm och spelade en avgörande match mot Oxie. Om vi vann den matchen skulle vi gå till final mot LB07. Med någon minut kvar avgjorde jag matchen (med ett riktigt snyggt skott i krysset, reds. anm) och eftersom jag inte brukar göra mål var det extra kul.

FB_IMG_1519470799201
Max, övre raden till höger, avgjorde semifinalen i Sportlovscupen

I vanlig ordning avslutar vi intervjun med fem snabba etiska dilemman! Sedan Zlatan flyttade till L.A börjar allt fler och fler välja den varma, enkla, utvägen istället för att dinera med Christer H. Återstår att se huruvida Max vågar se honom i ögonen igen på måndag! Svaren ser ni som vanligt i fet stil!

Kebabtallrik från valfritt hak eller korv med mos från Haralds?

Du själv gör 3 mål och laget förlorar med 4-3 eller laget vinner med 3-0 men du gör varken mål eller assist

Du får aldrig mer skjuta ett skott mot mål med högerfoten igen eller du får bara använda vänsterfoten överallt på planen?

Bli känd för din talang på fotbollsplanen eller känd för din intelligens?

Äta middag med Zlatan i L.A eller Christer Hallbeck på Trastgränden?

Vi tackar Max för pratstunden, önskar honom lycka till i seriepremiären på lördag mot Teckomatorp och kan återigen konstatera att Christer får duka fram till ytterligare en person vid middagsbordet!

Leave a Reply