Veckans Landoraprofil #24

Veckans Landoraprofil är för många kanske mer synonymt med vår svartvitrandiga grannförening nuförtiden. Men vi på redaktionen gillar att bejaka Landoraprofiler från ett brett perspektiv med många olika infallsvinklar. Denna vecka får vi möta en kille som har figurerat som domare, ungdomsledare och även seniorspelare i vår förening. Han är även betraktad som en av de mest duktiga och ambitiösa talangutvecklarna i BoIS. Veckans Landoraprofil är Amir Jakirlic.

34191650_10156275266728830_4093673208312496128_n

Ålder: 27 år
Favoritlag: Bayern München
Funktioner i föreningen (Landora): Spelare, ungdomstränare och även domare om jag minns rätt.
Relation till föreningen idag: Supporter & granne på Landskrona IP. Jag tycker om klubben väldigt mycket och jag är tacksam för allt klubben gjort för mig.

Nuförtiden känner vi mest igen dig från sidan av planen. Men hur började egentligen din egen fotbollskarriär?
Jag har ända sedan jag minns älskat fotboll. När jag var barn gick jag alltid runt med en fotboll och jag började spela i Landskrona BoIS när jag var 6-7 år gammal.

Hur gick det egentligen till när och vad var det som gjorde att du gick över till Landora?
När jag var runt 15-16 år gammal så räckte jag inte till för att spela kvar i BoIS. Det var ett tufft besked att få vid den tiden då jag verkligen ville bli en elitspelare. Samtidigt fick jag beskedet på ett bra sätt av min dåvarande tränare, Mats Olsson. Tillvägagångssättet gjorde att jag ville fortsätta spela fotboll och att jag idag är tillbaka i föreningen som ungdomstränare.

Finns det något som du ser som extra viktigt i dagens fotboll, att lära ut till ungdomar?

Leave a Reply