Wickes tankar

Wicke kommer att vara ett stående inslag på vår hemsida. Varje onsdag kl 0700 publicerar vi en ny krönika.

Här kommer en introduktion till en veckokrönika.

Hej alla Landoravänner.
Jag skall försöka åstadkomma en liten summering av läget i vår förening, så som jag upplever det. Kommer helt att koncentrera mig på seniorerna då det finns andra som kan ungdomarna bättre. Måste väl tyvärr erkänna att jag för närvarande inte har full koll på seniorerna heller. Sist jag var på match, det var mot Härslöv så fanns det ett par killar som jag aldrig sett. Där fanns även en kille som jag sett många gånger, det var dock ett bra tag sedan sist. Det är väl så det är för närvarande., ledarna kämpar med näbbar och klor för att få ihop till 2 lag. Jag skall direkt erkänna att jag är mycket imponerad av dem som ställer upp trots att karriären är avslutad för ganska länge sedan. Vet inte hur den här säsongen kommer att sluta men hoppas verkligen att vi inte ramlar ner ett pinnhål till. Jag har varit med och blivit sist i sexan, som då var lägsta serien. Det går med andra ord att ta sig därifrån, men det känns onödigt att behöva falla så långt. Har sett A-laget spela minst sagt jämnt med två av seriens topplag, Fram och Tågarp. Mot Fram skulle matchen varit slut redan i första halvlek, men det gäller att sätta chanserna. I matchen mot Härslöv såg jag endast de sista 10 i första halvlek, dessa dominerades helt av BKL som återigen hade problem att näta. På en kvart i andra rasade allt och jag blev besviken och gjorde som Sluggo. Gick hem långt innan det var slut. Jag anser fortfarande att vi i grund och botten har en bra trupp, men var hållervni hus?
Varför tränar ni inte?
Om alla tar ett riktigt krafttag så kan vi snart klättra åtminstone några steg i tabellen. Ni är alldeles för bra för att ligga så risigt till.

Sist men inte minst så har vi mitt kära Viktoria, de har dock inte spelat på ett tag, symptomatiskt nog förlorades den senaste matchen på W.o. Här finns ett par spelare som med lätthet kunde platsat i A-laget, nästan lite synd att de inte tar några år till i aktiv tjänst.

Detta var min syn på läget, det vore förmätet att inbilla mig att jag har några lösningar på problemen, men nog fan kan det bli mycket bättre om alla tar sitt ansvar. Ni har ett ansvar inte bara mot föreningen utan också mot de kamrater ni har i föreningen.

Har sedan inledningen ovan skrevs hunnit med att se matchen mot Kävlinge, denna gången ställde man upp med en hyfsat ordinarie startuppställning. Lite ålderstigen bänk med de båda tränarna som enda inslag. Ingen stor fotbollsmatch men rejält med djävlaranamma kan man komma långt med. En rättvis seger efter 2 fina mål av Linus och Adin Z.
Om jag varit ansvarig för Kävlinges försvarsspel hade jag nog haft lite problem med nattsömnen, vid det ena målet kom Landora fyra eller fem man mot en stackars övergiven hemmalirare.
En debuterande marockan visade sig vara en härlig lirare som låg bakom åtminstone det ena målet. Kan ha varit med i bägge, tror att jag käkade korv vid uppspelet så fokus var inte helt hundra. Den var för övrigt iskall, den äldre mannen var ny i kiosken och hade ingen aning om att det fanns en timer i kiosken. Det hade nog inte hänt i VM.

Har tyvärr inte koll på B-lagets match mot Kävlinge. P g a en mycket utdragen vinprovning på lördagen och en chef med problem på söndagen gjorde att det inte blev ännu en utflykt till Högalid. Tror för övrigt inte jag varit på Högalid sedan 1970, då med BOIS P-16 lag, vi behövde bara ta en pinne i sista matchen för att vinna serien. Förlust med 5-1, minns fortfarande namnet på de två som mer eller mindre ensamma sänkte oss. Jörgen Darfeldt och Patrik Sylvan. De måste ha blivit minst landslagsspelare.
Har idag hunnit se 20 minuter på Viktorias match mot Brandkåren, en match som otroligt nog slutade 0-0. Många hade chansen att avgöra men ingen ville fördärva den goda stämningen. Utom möjligtvis Thomas M som hittade en gammal brottarkompis från Argos, den killen kommer nog inte om det börjar brinna i Mårtenssons rehablokal.

Janne lyckades sätta två bollar i virket vilket enligt rykten var en prestation, då det var utifrån helt omöjliga läge. Som brukligt är när det gäller Janne.
Pålle stod för en Hamrinräd som borde resulterat i mål. Deras icke målvakt lyckades dock med ännu en udda räddning hålla målet fritt. Fattar inte att Pålle kommer ihåg de dragningarna från 58, så gammal är han väl inte. Sist men inte minst så lyckades sjukgymnasten åter en gång fälla sig själv men få domslutet med sig, denna gång blev det bara frispark.
Skoj och se att man efter Jannes smått desperat mail på dagen ändå lyckades få ihop 4 avbytare.
Ser nu fram emot att A-laget får ihop lika många. Antalet såg iaf hyfsat ut på träningen idag tisdag.

Om vi på svensktoppsvis plockar fram både hjärta och smärta så blir det 3 nya pinnar mot Ramlösa i morgon.

Lycka till
Wicke

Leave a Reply