Dagbok från Gothia: 5 – Sista natten med gänget

Fredagen spenderades i fotbollens tecken. Vid senaste inlägget var vi på väg till match och åttondelsfinal mot FC Inter. Det visade sig vara en polsk akademi med ursprung från Finland och ledare från fyra olika länder. Matchen i sig blev en tight historia där Inter tog kommandot. Dock storspelade försvaret och vi kunde istället kontra in både 1- och 2-0 genom Faruk och borde dessutom fått en straff på vägen. Andra halvlek blev en tuff historia och vi höll tight defensivt återigen. Den europeiska gröten, dvs Inter, kom inte närmre än en straff med 2 minuter kvar. 2-1 och avancemang till kvartsfinal. Efterspelet av matchen blev tråkigt då deras ledare gick till attack mot våra spelare varpå undertecknad fick tokspel och skällde bort den italienska tränaren som stod en decimeter ifrån och skällde på Walid. Segerramsan har nog aldrig sjungits högre och min hals har nog aldrig varit hesare.

Vi åkte snabbt hem och laddade batterierna och fyllde på matdepåerna. På vägen hem fick vi besked om att vårt nya favoritlag Lizzy Football Club från Ghana (vars namn hyllar lagets stjärna denna veckan – Lisi) tagit guld i 03-klassens a-slutspel. Deras resultatrad slog killarna med häpnad, bl a 14-0 mot Djurgården lag 1 och 9-0 mot lag 2.

Vi fick också veta att det var klart att vi skulle möta estländska JK Tabasalu i kvarten. Ett lag som var SKF-sponsrade, dvs vunnit en turnering i hemlandet och fått hela Gothia-äventyret sponsrat. Lägg därtill ett ex antal guldmedaljer i hemlandet.

Matchen lägger vi faktiskt snabbt åt handlingen när vi kan konstatera att det inte bara var en och annan luftmadrass luften gått ur. Killarna släppte in ett tidigt ledningsmål, sedan var vi aldrig nära att komma ikapp. Estländarna vann till sist med 7-0 då vi bland annat gjort konststycket att göra tre självmål på olyckliga styrningar.

Kvällens innehåll fick kilarna bestämma själva. Efter en demokratisk omröstning slog förslaget “pizza + se 02 A-finalen mellan MFF-BP” överlägset “Liseberg” – är det fotbollsnördar vi har att göra med eller? (Matchen slutade 3-1 till MFF efter hattrick av Rade Pricas son Tim, till killarnas stora förtjusning)

Pizzan på Pappa Joes pizzeria renderade i ett antal kebabpizzor, några med kyckling och purjo några med skinka och några mer avancerade konstellationer. Tyvärr slutade kvällen med två magsjuka killar och några ytterligare illamående.
Om vi ska tillskriva det Papa Joes eller inte kan vara osagt – mest troligt beror det på urladdningen på och utanför planen och 4 bragdartade matcher samt ett benhårt gruppspel.

Vårt Gothia-äventyr avslutades imorse genom storstädning och hemfärd. Killarna installerade sig återigen i bussarna medan jag och Omar återigen sitter på tåg hemåt. De störiga Olympic-spelarna syns inte till. Dock har Omar fått uppmärksamhet av ettåring bredvid medan jag försöker ignorera den jamande kattungen några meter bort.

Det har varit en ära att vara er coach denna resan grabbar. Jag och Christer är ofantligt stolta – ni är kingar. 7 matcher mot lag från 6 olika länder. Endast två förluster. Det finns bara två ord att sammanfatta det med:

FORZA BKL!

Snapchat--1057857100571275166

Snapchat-7979322576682947328Snapchat--3959611437378111408

FB_IMG_1437147894932

Leave a Reply