Dagbok från Gothia: 4 – Storspel och avancemang

Vid senaste inläggets publicering så var vi på väg mot Översjövallen och match mot Skiljebo. Det visade sig att det dåliga spelet från onsdagen var som bortblåst och killarna plockade fram sitt allra finaste lir återigen. Nyuppflyttad på mitten dominerade Walid i närkamperna och på topp hittade Nadim formen som aldrig förr. Tillsammans med sina mål såg de till att vi ledde med 3-0 i paus, vilket kom till att bli 4-0 i andra. Mycket komfortabelt.

Detta innebar ny match 15.50 mot TSV Uesen, Tyskland. Tillbaks till skolan en snabb sväng och förtäring av chilli con carne – en klar toppnotering från bespisningen hittills. Sedan var det bara att packa om väskorna för att åka till Kvibergs komplex där det största antalet matcher spelas under Gothia. Väl framme kunde vi konstatera 2 saker.

1) Walid och Serhat som varit här med 01:orna för 2 månader sen vägrade inse att de missat Göteborgs nya Multiarena vid sitt senaste besök och menade prompt på att den inte varit där, utan att den skulle byggts på 2 månader. Fullt rimligt menade de att nordens största multisportsarena med inbyggda skidbackar smälls upp på två månader. Killarna fick sig en läxa i rimlighetsanalys innan deras tränare kunde bekräfta att den minsann redan varit där vid deras besök 2014.

2) Våra tyska motståndare anlände till planen i en chartrad buss vilken såg ut att vara hämtad från vilken halvsjaskig charterresa som helst. Mäkta imponerande.

Om de var en taskig bussresa eller inte som föranledde tyskarnas match eller inte låter vi vara osagt. Men det verkade som chillin vid lunch inte bara satt fart på killarnas magar utan även benen. 1-0 satt efter någon minut, ett strålande mål av Serhat. Skott utifrån i bortre krysset. Faruk följde upp med ett 2-0 mål tätt efter. Spelet var stabilt och tryggt. Resultatet skrevs till 3-1.

Kvällen rundades av med att killarna en efter en utklassades i pingis. Snabba kontringar och kontrollerande backhands visade sig vara ett vinnande koncept mot de yngre som tydligen hade en del att lära. Vår allas favorit Lisi höll som vanligt låda i klassrummet efter att ha blivit tillägnad smeknamnet Crazy tidigare under dagen. Detta efter att ha skrikit “Crazy crazy bitches” åt ett gäng tjejer på spårvagnen. David å sin tur tillägnade kvällen åt att “kolla i en teknikmagasinet-katalog”. Vid närmare titt var han dock inne och bläddrade på vuxensidorna – där den ena elektriska apparaten efter den andra granskades. Man kunde tom se att ena överkanten på katalogens sida var viken så att han lätt kunde hitta tillbaka till sidorna. Klart kvällens höjdpunkt!

I skrivande stund har killarna blivit väckta (05:45), ätit frukost (06:00) och klivit på spårvagnen (06:37). Ett tight schema och många trötta killar på väg till match mot FC Inter. Det är ännu oklart om de är polska eller finska. Hur som helst är kilarna taggade till tusen.

Forza BKL!

Walid framför sin favoritarena
Walid framför sin favoritarena

Snapchat--7196223393305121889

Snapchat-8178262199448266605

Leave a Reply