Julcupen – succé igen

Åter igen har Julcupen varit en succé, ca 102 lag har under fem dagar gjort upp i Idrottshallen till dunkande musik och applåderande föräldrar.

Följande text är från Landskrona Postens artikel den 5 januari – Länk: Succé för populär Julcup – hd.se.

Lars Möller skriver:

Dundersuccé! Det säger arrangerande BK Landora om sin Julcup som avslutades för någon dag sedan. Många lag och trevlig ungdomsfotboll skapade bra stämning i Landskrona Idrottshall.

När de första lagen började anlända på annandagsmorgonen kunde man ta på spänningen i Landskrona Idrottshall. Cupen inleddes med spel för de allra minsta 04-06, för att sedan kulminera i en avslutning där de äldsta födda 1999 avslutade cupen.

– Under cupens gång har BK Landoras föräldrar visat upp ett otroligt stöd och engagemang för föreningen. Det är inte bara en eller två eldsjälar det handlar om utan varje lag i föreningen har haft 8-10 stycken som stått i hallen från morgon till kväll. Det är detta som skiljer julcupen från andra cuper, säger ordförande Jan Stenblom)

Cupens tävlingsklasser blev några riktiga rafflande affärer. I P01-klassen tog Landskrona BoIS hem trofén efter en 4–1 seger mot Ängelholms FF. BoIS spelade riktigt fin fotboll och var värdiga mästare.

I P00-klassen trodde många att BK Olympic skulle rusa hem cupen så som de rivstartade. Men man lyckades inte ens ta sig vidare från gruppspelet . Istället var det Klippans FF som slog till hårdast och vann mot Ramlösa Södra i finalen efter en rafflande förlängning.

Under lördagen spelade P02 fotboll i hallen. Det blev Häljarp, Billesholm, Ramlösa Södra och Kristianstad BoIS som fick göra upp om de ädla valörerna. Ramlösa Södra var de som drog det längsta strået.

Under söndagen visade de yngre förmågorna upp sig, de födda 2005. Hallen var välfylld och de på plats fick beskåda ren och skär fotbollsglädje. Inte minst när de allra minsta födda 2007-2009 gjorde en bejublad succé i sin uppvisningsmatch.

Avslutningsdagen blev kulmen på hela turneringen. Förmiddagen blev en riktig Landskronapräglad sådan. Svalöv var det lag som imponerade från mål till start och lyckades också vinna hela cupen efter en jämn och välspelad final mot Glumslövs FF.

Till sist stod P99-klassen för underhållningen.  Arrangörsklubbens duktiga P99:or som hade sin sista kväll tillsammans. De splittras nu och de flesta provar lyckan och högre utmaningar i elitföreningar, exempelvis Helsingborgs IF.

Landora gick ut hårdast och visade ingen pardon och tog sig till final. Det blev en rafflande final mot just BK Olympic där David Stenblom, som varit en av de mest tongivande spelarna i detta lag i många år och nu går till HIF, lyckades avgöra med två mål varav ett kom i förlängning.

Leave a Reply