Lägesrapport från A-laget och nyförvärv klara

Denna gråa decemberdag till ära bjuder vi på lägesrapport från seniorlaget. Sedan presentationen av Jörgen och Kristoffer har det varit lugnt på seniorfronten och vi är nog många som är spända på vad som komma skall. Vi har även tagit ett snack med “sportchef” Olle Olsson beträffande läget. Vi kommer även bjuda på en del nyförvärv som kommer förstärka truppen inför 2019.

Sedan presentationen av den nya tränarduon har det största fokuset legat på att behålla den redan samspelta truppen som tog föreningen ifrån division 6 träsket. Spelarsamtal med truppen har avverkats och rapporterna från Jörgen och Kristoffer låter höra att diskussionerna varit givande och positiva. Vid sidan om detta har BK Landoras traditionsenliga “Fruktkorg” avverkats för seniortruppen och den sista deltävlingen avgjordes i tisdags där också höstens slutsegrare korades. På 1:a plats slutade Melker Olsson och på pallplatsen tillsammans med honom återfanns Serhat Celik som 2:a och Amar Karalic på bronsplatsen där allt handlade om att under höstens spel samla segrar under träningarna. Noterbart för de tre på prispallen? Alla tre är 01:or och tillhör truppens yngsta spelare.

32332461_2146674992039839_3181954988284837888_n (1)
Melker Olsson, vinnare av 2018 års “Fruktkorg”

 

I samband med att Jörgen och Kristoffer presenterades som tränare blev det också klart att Olle Olsson tog en mer tillbakadragen roll. Detta efter ett år som vi kan summera som en succé då Landora återigen är ett division 5 lag. Olle Olsson har varit en stor bidragande del i de värvningar som skett nu under hösten.

Vi kan se tillbaka på ett spännande år kryddat med ungdomlig entusiasm. En av framgångsfaktorerna detta år är den härliga blandningen mellan ungt och rutinerat. Vi kan också glädjas åt att tiotalet Juniorer gjort debut i A-laget där vissa rent av tagit en fast plats i startelvan. Ålderssnittet har vid merparten av matcherna legat på 18-19 år vilket bådar gott inför framtiden. Målet för året var att gå upp en division direkt eller via kval. De två kvalmatcherna mot Blentarp var riktiga nagelbitare, men desto roligare när domaren blåste av.

En stor anledning till att klubben kontaktade Jörgen Pettersson är just hans förmåga att utveckla unga spelare. Det i kombination med nya spelande tränaren Kristoffer Andreasson vars främsta uppgift blir att driva på laget med sin kunnighet och rutin blir väldigt spännande. Klubben gör med sina nya tränare Jörgen och Kristoffer, samt kvarstannande Gustav Hemström, en tydlig satsning på säsongen 2019. Träningar och matcher kommer att snäppas upp betydligt och större krav kommer att ställas på den enskilde spelaren. Samtidigt så skall fotbollsglädje och kamratskap genomsyra hela verksamheten. Därför kan familjeklubben BK Landora nu presentera inte mindre än fem fina nyförvärv, där tre är hemvändande Landoraiter. Det ringer folk till oss varje vecka, men vi har varit väldigt noga med att det skall vara spelare med hjärta för både fotboll och kamratskap.  

Närmast ser vi fram emot nightcapen på lördag där vi kommer att ställa upp med ett väldigt ungt lag. Därefter vilar vi två veckor innan vi deltar med två juniorlag i klubbens egna ”BK Landoras Julcup”.

Det finns en god entusiasm i Olles prat inför nästa år och i detta nämner han fem nyförvärv och de ska vi givetvis presentera nedan. Noga utvalda med fokus på att förstärka truppen och därmed kunna bidra till en fortsatt utveckling för den unga Landoratruppen. Följande spelare är nu klara för spel i Landoratröjan nästa år.


47317638_1947632611985343_2238594833654480896_n

Namn: Ibrahem Hamad Khalaf
Smeknamn: Ibbe
Ålder: 19
Position: Ytterback
Senaste klubb: IFK Malmö


47395216_951027871761838_3754486167634968576_n

Namn: Linus Andersson
Ålder: 25
Position: Innermittfältare
Senaste klubb: BK Fram


47681613_593496331073210_3341216803731800064_n

Namn: Ludwig Ozols
Ålder: 20
Position: Målvakt
Senaste klubb: BK Fram


Utöver dessa två herrar har även Adin Vreva och Adnan Kajtazovic kritat på för BK Landora och kommer spela i rödblått nästa år. Bägge två har spelat i Landora tidigare och kommer senast ifrån Bosna FF. Redaktionen har inte fått med dessa herrar på bild men vi kommer att komma tillbaka med intervjuer och bilder vid senare tillfälle.

“Med Adin och Adnan tillsammans med Linus Andersson får vi in tre återvändare som kommer spetsa till konkurrensen i truppen. Lägg där till Ibbe och Ludwig så är vi mycket nöjda med läget i truppen som det är nu. Lika viktigt som att få in kvalité, lika viktigt var det att få behålla de killar som redan fanns i klubben. Allt för att fortsätta surfa på framgångsvågen som nu finns i föreningen. Vi har träffat hela truppen och det har varit bra samtal där många av spelarna vill något med sin fotboll. Det känns mycket optimistiskt inför 2019 och det ska bli riktigt kul att köra igång. Vi tror mycket på den trupp vi har till förfogande och i kombination med de här nyförvärven har vi en god grund att stå på.” Kommenterar nye spelande tränaren Kristoffer Andréasson.

Seniortruppen kör återigen igång med träningarna i januari och innan säsongen helt ska rundas av återstår Nightcup i idrottshallen under lördagen. Landora har hamnat i samma grupp som BBK, Glumslöv, Asmundtorp, Häljarp och Härslöv.

Leave a Reply