Veckans Landoraprofil #36

Veckans Landoraprofil är tillbaka ännu en gång. Denna intervjuserie där en av alla de färgstarka profiler, antingen i föreningens nutid eller dåtid, presenteras och får svara på några frågor om sin tid i föreningen. 35 veckor i rad har vi bjudits på läsning om en profil, men nu är det dags att ta ett nytt grepp på denna söndagstradition. Denna vecka bjuder vi på inte mindre än två profiler. Profilerna är två av föreningens mest välkända ansikten, de spelar till vardags i föreningens P05-lag och så sent som igår var de med om att spela hem Svalövscupen. Men framförallt – de härstammar från Ven och är aningen svåra att skilja på. Vi pratar givetvis om Vens trevligaste fotbollstvillingar – Viktor och Valter Bengtsson.

image image
Bild från fyra år sedan. Viktor (till vänster), Valter (till höger)

Namn: Viktor och Valter Bengtsson
Bor: På Ven
Ålder: 13 år (tvillingar)
Position: Valter: höger eller vänsterback. Viktor: Anfallare
Favoritlag: Liverpool (x2)

Hur kom det sig att ni började spela fotboll?
Vi spelade mycket fotboll på dagis som små. Sedan efter det så tyckte vi väl att det var värt ett försök att börja spela på riktigt, så vi testade och sedan fastnade vi hårt för sporten.

Vad är det bästa med att spela fotboll i Landora?
Valter: Det bästa är att vi lär oss så mycket i den åldersgruppen vi spelar i just nu. Tidigare spelade vi med de som var ett år äldre, men i somras började vi spela med de som är lika gamla som oss. Vi har väldigt trevligt och roligt tillsammans och har en otrolig gemenskap.

Viktor: Det bästa är att vi har så roligt inom laget och framförallt att alla hela tiden visar respekt mot varandra. Alla i laget är väldigt snälla mot varandra!

Det har ju gått väldigt bra för ert 05-lag de senaste två åren. Ni började spela där i somras, men varför tror ni att det går så bra för er? Har ni märkt någon stor skillnad sedan ni började där jämfört med tidigare?
Valter: Jag tror att det är på grund av att vi spelar lite annorlunda än de flesta andra lagen. Vi försöker rulla mer boll och hela tiden hitta nya passningar. Vi tjongar aldrig iväg en boll. Vi försöker också spela med lite mer krävande taktik, det gör det svårt för mig som ytterback om jag till exempel ska följa med upp i anfall eller om man ska stanna hemma. Ska man springa upp måste då en mittfältare stanna hemma och täcka upp. Sådana saker är svårt att lära sig, men det gör oss också bättre – att vi klarar detta så bra som vi gör gör att det går bra. Sen är det viktigt att vara positiva mot varandra och det tycker jag vi är i nästan alla matcher.

Viktor: Jag tror också det handlar om att vi har så bra träningar som vi har. Det gör att vi utvecklas. Sedan utnyttjar vi våra chanser på ett väldigt bra i matcherna.

Om ni får drömma – vad vill ni uppnå med er fotboll? Finns det något ni vill bli bättre på redan nästa säsong?
Valter: Jag vill helst komma till något svenskt lag som ligger i en bra division och är duktiga på det dem gör. Nästa säsong vill jag att vi ska få till ett stabilt försvarsspel och inte släppa in några dumma mål. Sen ska vi fortsätta med allt vi gör i P05.

Viktor: Jag vill såklart komma till Liverpool och spela på en hög nivå med massa duktiga spelare. Jag vill göra fler mål och även förbättra mitt passningsspel så jag gör fler lyckade passningar.

Om ni ska beskriva varandra – vad är din bror bäst på och vad behöver han förbättra?
Valter: Viktor är bäst på att att hitta bra lägen därifrån han kan göra mål. Jag tycker han behöver träna på att komma ner lite djupare och hämta bollen, alltså möta bollen i våra anfall och i våra uppspel.

Viktor: Valter är väldigt bra på att sätta farliga passningar som kan bli till målchanser för anfallarna. Men han behöver träna på att ta det lugnt med bollen och inte stressa när han har bollen.

Viktor, vi som har sett era matcher vet att Valter alltid har ett konstigt beteende för sig när han spelar. Han stönar alltid så mycket när han ska ta ner bollen eller när det blir jobbigt på planen. Varför gör han det tror du?
Viktor: Haha, det är på grund av att min bror alltid tar i från tårna och sen tycker alla killarna i laget att det är roligt så han vill gärna skoja till det lite för deras skull.

Vad är det roligaste eller bästa minnet ni har med BK Landora?
Valter: Jag vill säga att det var när vi var i Svalöv och vann Svalövscupen igår. Det som var extra kul var att hela laget var där, vi spelade med två blandade lag. Alla stöttade varandra, fast det inte gick lika bra för ena laget, och såklart att det gick så bra med placeringen gjorde det roligt.

Viktor: Jag tycker också Svalövscupen var rolig men det var faktiskt ännu roligare när vi vann A-serien för Nordvästra Skåne detta året. Vi slog HIF med 3-o och sedan vann vi serien utan att förlora en enda match. Det är mitt bästa minne.

46627381_10156828764819806_7954934728237252608_o
Segerlaget från Svalöv, P05! Övre raden: Viktor tvåa från vänster, Valter fyra från vänster.
Foto: Daniel Stålhammar

Till sist, innan vi kör fem snabba frågor, i ert lag har ni ju en ledare som heter Kim. Han har ju haft er både på skolan och nu i fotbollen. Vi som känner till ert lag vet ju att era ledare skojar väldigt mycket med er och med er två skojar Kim lite extra mycket. Nu har ni chansen att att hälsa något till honom.
Det är ett jäkla tjat på honom om tjejer hela tiden. Han får ta det lite lugnt, haha!

Vi tackar Vens bästa fotbollstvillingar för intervjun och avslutar som vanligt med fem snabba. Men istället för att göra den i vanlig tappning ber vi nu tvillingarna att välja vem som passar bäst in på frågan. Här kommer deras svar.

Vem har hårdast skott? Valter
Vem är bäst på att dribbla? Viktor
Vem är bäst på att laga mat? Valter
Vem har stökigast på sitt rum? Viktor
Vem är den största tjejtjusaren? Viktor

Leave a Reply