Lagpresentation P08

 

Seriepremiär i helgen och vad passar då bättre än ytterligare en lagpresentation och då fortsätter vi med en genomgång av P08-laget. Laget har genomgått en omorganisation under vintern då nya tränare tillträtt och så smått börjat sätta sin prägel på laget. De nya tränarna för laget är Ismir Buhic, Samir Haurdic och A-lagets skyttekung Ahmed “Atto” Massoud. I truppen har de 13 spelare och tränartrion själva upplever att de har en väldigt jämn trupp utan någon större nivåskillnad. Något som de tycker underlättar planeringarna av träningarna gällande vilka övningar som ska utföras. Laget kommer att träna två gånger i veckan under våren plus match på helgen och träningarna kommer att äga rum på måndagar och onsdagar på idrottsplatsens gräsplaner.

 

I seriespelet kommer laget att spela i NV B3 och på listan med motståndare finner vi lag med lokal förankring och killarnas första match spelas hemma på Landskrona IP den 14/4 mot Furulunds IK. Totalt ska 9 matcher spelas, från premiären den 14/4 till sista matchen som spelas 17/6.

Lagets tränare uttrycker att de har som mål för det kommande seriespelet att killarna i laget ska tycka det är roligt att både träna men också att spela match, något som de har satt upp som det viktigaste målet för vårsäsongen. Ett mål som känns lika självklart som viktigt. Förutom att ha kul vill tränarna även se en förbättring gällande lagets egna passningsspel och även att varje spelare blir bättre under säsongen.

 

Svenska fotbollsförbundet kom i januari ut med förändrade regler gällande 7-mannafotboll där det numera bland annat ska ingå en retreatline, en mindre och en större 7-mannaplan samt att matcherna även ska spelas i tre halvlekar. Förutom att lära sig dessa nya regler har även tränarna för laget satt upp att utbilda spelarna i hur man är som lagkamrat men också hur man är mot sina motståndare.

 

Det ska bli intressant att se under säsongen vilken prägel de nya tränarna sätter på laget och det ska också bli spännande att följa P08-laget genom sitt seriespel!


Forza Landora!!

Leave a Reply