Ny silverpeng för P05

P05-laget lyckades, vilket vi tidigare skrivit om, kvalificera sig till finalgruppspel i Sportlovscupen i Eslöv. Efter en spännande dag i måndags stod det klart att BK Olympic slogs ut efter en jämn kvalomgång.

Tidigt lördagmorgon väntade alltså gruppspel tillsammans med fem andra lag som kvalificerat sig lite senare under måndagen, fördelat på två grupper. I vår grupp lottades vi mot alltid lika duktiga IFK Hässleholm samt ett av de bättre 05-lagen från Malmö, Oxie SK. Idag hade vi dessutom fått två förstärkningar då Emil och Wille kryat på sig från sina mansförkylningar!

Första matchen mot IFK Hässleholm inleddes med full kontroll från vår sida, då vi inte bjöd på någon målchans överhuvudtaget. Vår skyttekung från i måndags, Basti, hade konserverat formen och tryckte in 1 och 2-0 väldigt kvickt på rejäla och kyliga avslut. Hässleholm gick på hälarna och även om de försökte pressa oss så spelade vi oss förbi tämligen enkelt. På en hörna halvvägs in i matchen lyckades återigen Basti klacka in ett mål och ledningen med 3-0 kändes stensäker. Dock är det just detta som så ofta händer inomhus i futsal – det svänger snabbt. Hässleholm tryckte in 3-1 och 3-2 efter två snabba anfall, där vi har slappnat av och inte alls är på tårna.  När de sedan dragit på sig fem frisparkar och vi får vår första ackumulerade frispark är det precis som luften går ut dem, deras press dör ut och vi kan säkra segern med 3-2.

I match två segrar Oxie mot Hässleholm med 2-0, vilket innebar att vi minst var klara för match om tredjepris. Oxie låg dock på bättre målskillnad vilket gjorde att en vinst krävdes av oss. Vi pratade inför matchen om att vara på tårna, säkra bakåt men att våga anfalla med stort självförtroende och mod. Vi anfaller hela tiden med hela laget och rullar runt bollen med stor tålamod. Samtidigt så är Oxie passiva när de har bollen, de går inte riktigt för det då kryss räcker för dem. Efter ca sju-åtta passningar i backlinjen får vi till ett elegant uppspel i mitten, som skarvas vidare till en frisprungen Max på högerkanten som gör processen kort med Oxies målvakt – stenhårt skott rakt in i bortre burgaveln. 1-0 seger och gruppsegern var klar.

 

IMG_20180224_101852
Lagkapten Max njöt av sin fullträff

I finalen möter vi LB07 som på sin planhalva slog ut Rosengård (1-0) och Bara SK (8-0). Vi hade stött på dem tidigare i Skånecupens final och visste att de kommer ut med hög press, snabbt passningsspel och en väldigt tekniskt skolad trupp. Redan efter 14 sekunder hade detta gett utdelning och då kändes det som att en viss nöjdhet och mättnad smög sig fram hos spelarna. Vi blev stressade bakåt och gjorde enkla misstag. Det gjorde att det tyvärr rann iväg lite, vid ställning 4-0 får vi äntligen hål på deras duktiga (utsedd till turneringens lirare) målvakt och det andas lite optimism igen! Vi går för det med tre fyra kvalitativa anfall men istället kontrar LB07 in 5-1 som blir slutresultatet!

För att summera kan vi konstatera ännu en bra inomhuscup, final i b-slutspel i Skånecupen, final i Sportlovscupen och vi kan även lägga till kvartsfinal i vår egen Julcup sen vi började tävla igen! Fantastiskt nöjda är vi och vi börjar gnugga vidare redan nästa vecka! När bitterheten och besvikelsen lagt sig var killarna (och ledaren) rätt nöjda de också över en silverplats i en av de större cuperna i Skåne (36 lag anmälda)!

FB_IMG_1519470799201
Övre raden: Carl, Basti, Emil O, Khalid, Max
Nedre raden: Wille, Josef, Albert, Arlind, Erion (mv)

Leave a Reply