NYA SENIORTRÄNARE KLARA!

Nu kan vi äntligen lägga ut den glädjande nyheten om vilka som kommer leda föreningens representationslag nästa år. Efter en säsong som avslutades med glädjescener efter kvalrysaren mot Blentarp, valde Thomas Mähler att kliva av uppdraget som seniortränare i klubben. Efter 7,5 år som huvudtränare rundade han av sejouren med flaggan i topp. Det finns helt klart enklare uppgifter än att ersätta denna ikon i Landora.

Men nu är ersättare klara för klubben och det är inte vilka som helst. Det är Kristoffer Andréasson och Jörgen Pettersson som vi nu med stor glädje kan presentera. Kristoffer kommer senast från IF Lödde där han varit en tongivande spelare under flertalet säsonger. Under säsongen som gick hade han en stor del i Löddes 3:e plats i division 3. Under kommande säsong kommer Kristoffer att inneha rollen som spelande tränare. Jörgen, med en diger meritlista både som spelare och ledare där han som spelare bland annat tillbringade många år i Bundesliga innan han rundade av spelarkarriären i Landskrona BoIS. Som ledare har han bland annat tränat Landskrona BoIS i Superettan och spenderade senaste säsongen på IF Löddes tränarbänk.

46197845_341940206596742_6198599803492892672_n

 

Här har vi de två nya tränarna iklädda den röda dressen. 

Från 2018 års tränartrio med Olle Olsson, Gustav Hemström och Thomas Mähler blir det alltså en hel del förändringar. Thomas Mähler slutar som bekant, Olle Olsson tar ett ett par kliv tillbaka och kommer fungera som en länk mellan styrelse och seniortrupp och Gustav Hemström backar ett steg och blir mer ut av en assisterande tränare det kommande året. I samband med att det blev klart med Kristoffer och Jörgen hann vi med en pratstund med de båda nytillskotten i föreningen. Vi börjar med Kristoffer,

Välkommen till BK Landora! Hur känns det att inleda tränarkarriären i just BK Landora? Tack så mycket! Det känns väldigt spännande och roligt. Det verkar vara en härlig gemenskap i klubben och jag ser verkligen fram emot att träffa killarna i laget och komma igång med säsongen.

Du har tidigare haft Jörgen som tränare i IF Lödde, hur kommer det sig att ni tar er an detta uppdraget tillsammans?

Ja, det stämmer. Då jag även ska spela så ville jag gärna dela ansvaret med någon jag känt sedan tidigare. Jag tog därför kontakt med Jörgen för några dagar sedan och nu blev han också klar, vilket känns väldigt roligt och inspirerande för mig.

Vad kommer du att bidra med som spelare? Vilka är dina styrkor? Förhoppningsvis en del trygghet i spelet med min rutin. En lagspelare med bra spelförståelse och passningsfötter.

Har du funderat länge på att bli tränare? Vilka är dina ambitioner inom tränarrollen? Ja, jag har alltid känt att jag skulle vilja träna ett lag och sedan har tanken växt fram mer och mer ju äldre jag blivit. Just nu är min ambition att lära mig så mycket som möjligt och göra ett bra jobb i BK Landora.

Sista frågan, hur mycket längtar du till seriepremiären? Väldigt mycket, jag ser verkligen fram emot den!

Från Kristoffers tankar vandrar vi vidare med strålkastarna till Jörgen. Välkommen till BK Landora! Hur går tankarna när du nu skrivit på för BK Landora?

Tackar ! Känns väldigt intressant och spännande.

Vad tänkte du när du fick frågan av Kristoffer om att hänga på till BKL?

Koffe ringde för ett par dagar sedan och frågade om jag skulle vara intresserad av att hjälpa till.Jag har haft “Koffe” som spelare i Lödde i år och det är en fantastiskt duktig fotbollsspelare, kanske en av den bästa innermittfältarna i division 3. Han har ett bra fotbollshuvud, han spelar inte bara fotboll med fötterna utan är också en tänkande spelare. Att han vill bli tränare kom därför inte som en överraskning.

Vi ser fotboll på samma sätt och det ska bli väldigt kul att följa hans utveckling som tränare på nära håll.

Vilka erfarenheter från din egna spelarkarriär har du mest nytta av som tränare?

Jag har varit spelare på den allra högsta nivån och varit tränare för både elit och bredd,

Jag vet vad som krävs samt vad man måste offra för att kunna ta sig ända fram. 35 % handlar om vad du kan göra på plan, 65 % handlar om vad du har i ditt huvud och hur mycket du vill offra.

Du kommer ha en ung trupp till förfogande, hur tänker du utveckla de många unga spelarna i truppen?

Det är just detta som gör Landora så kul och intressant. Fotboll för mig handlar om utveckling, att få jobba med den individuella spelaren. Landora är en klubb, ett lag där du ska få växa, utvecklas för att sen ta steget till något större.

Vi vill ha spelare som vill något med sin fotboll, och då menar jag inte att man tvunget behöver vilja bli proffs. Men man ska ta sin fotboll seriöst. På plan handlar det om att våga och åter våga, oavsett om du lyckas eller misslyckas. Allt du gör ska där vara en mening bakom. Jag vill även jobba med detaljer, att få spelaren att bli en tänkande spelare.

Koffe blir en viktig kugge på plan för de yngre spelarna. Hans inställning kommer hjälpa de yngre spelarna.

Vilka tre ord symboliserar fotboll för dig?

Passion ,glädje ,utveckling

Hur mycket ser du framemot fotbollsåret 2019?  

Säsongen 2019 har redan börjat…

 

Förberedelserna inför 2019 års säsong är redan i full gång och inom kort hoppas vi kunna leverera fler glada nyheter gällande seniortruppen. Även om det är långt till avsparken i seriepremiären kan vi göra som Jörgen och konstatera att säsongen 2019 redan har börjat!

 

Forza Landora!!

Leave a Reply