P05 besegrade regerande mästarna i Wormocupen

En intensiv vårsäsong med mycket matcher, träningar och aktiviteter avslutades för BK Landoras 05-or med den traditionella och mycket fint arrangerade Wormocupen i lördags 17/6. Bra planer, fint och sportsligt motstånd, bra domare och inte minst en härlig sol som skulle visa sig större delen av tiden på Exan. För motståndet stod fyra bra lag, några som vi stött på i a- serien i vår och även fjolårsmästarna Hilleröd från Danmark.

Första matchen gick mot Ramlösa Södra som vi spelades så sent som i onsdags mot. Vi är inte riktigt på hugget och helsingborgarna får lite väl enkelt styra spelet. Ramlösa vinner rättvist med 1-0.

Med en halvtimmes vila och lite pep-talk från dagens ledare Kim o Daniel, så blev det en helt annan takt i spelet i dagens andra match. Motståndet är återigen från Helsingborg i form av Stattena. Ett lag som visade sig vara starkare än oss i seriepremiären i påskas i extremt snöfall på Olympiafältet. Den här dagen var dock BK Landora laget som gick segrande ur matchen. På vilket sätt dessutom. Härligt spel över hela banan. Bra försvarsspel och inte minst ett härligt anfallsspel där vi bjöds på dels fina kombinationer och fina individuella prestationer. Vinst med 7-1 där Bastian, William, Max o Nicolas var målskyttar.

I dagens tredje match var det internationellt motstånd för grabbarna. Hilleröd som så sent som ifjol vann hela cupen. Hilleröd från Danmark ville liksom oss rulla bollen längs marken så det blev en trevlig match att kika på för publiken. Roligast var det för BKL – supportrarna som fick jubla vid två tillfällen. Snygga mål av Fredrik o Khalid. Och i målet höll Nicolas tätt. Stabil 2-0 seger för grabbarna. Extra cred till William Ondrejka som slet som en galär-slav och vann i stort sett varje duell på mittfältet och bjöd på en del spektakulära finter.

I fjärde matchen var det som det brukar vara i den här typen av cuper. Fullt fokus på att få sju man på planen. Skoskav, huvudvärk, trötta spelare och underläge 0-2 i paus mot fint spelande Eslövs BK. Nu får vi nog försöka hålla siffrorna nere tänkte ledarduon inför de avslutande 12 minuterna. BKL – gänget ville dock annorlunda. Khalid lyckas tråckla in 1-2 och bara någon minut senare får vi frispark i ett fint läge. Vi har under dagen inte varit direkt heta på de frisparkar vi haft, men Khalid hade inte bara turneringens mest välkammade frisyr (viilket förmodligen förklarar han tio minuter sena ankomst till samlingen), utan han hade också tillräckligt med kraft för trycka in 2-2 på frisparken. Dessutom spikade Erion igen målet och räddade ett oavgjort resultat för BK Landora. Jubel bland killarna.

Sammanfattning: En bra genomförd turnering av killarna som dessutom skötte sig på ett fint sätt sinsemellan och på plan mot domare och motståndare!

Screenshot_20170619-224300

Bakre raden från vänster: Khalid Hadrous, Bastian Lindh, Robin Sjögren, Max Stålhammar och Erion Jashari.
Främre raden från vänster: Josef Ali, William Ondrejka, Albert Ghotby, Fredrik Adolfsson, Arlind Sopa.
Liggandes längst fram: Nicolas Hamati (mv).

Leave a Reply