P05 seriesegrare i A-serien

Efter en mycket dramatisk avslutande match går det idag att konstatera att klubbens 05-lag står som segrare i A-serien, P13 Nordvästra. Den avslutande matchen idag kunde inte Steven Spielberg ha regisserat mycket bättre.

Med sekunder kvar, ställning 2-2, så skjuter Albert en frispark som studsar i muren och sakta rullar in. 3-2 innebär garanterad serieseger, då Råå haft chansen att gå om i sista omgången vid kryss.

Triumfer som denna har varit lätträknade de senaste säsongerna. Våra juniorer lyckades kvala upp till Skåneserie C för ett antal år sedan, annars får vi leta oss tillbaka till P99:s glansdagar för att hitta något liknande. Extra kul är framgången då många av lagen i serien tillhör gräddan av nordvästskånska lag: HIF, Ängelholm, Högaborg och Råå för att nämna några. Ett signum den här säsongen har varit att avgöra matcher just i slutet. Mot HIF förra veckan avgjordes det med 1 minut kvar. Samma mot Ängelholm veckan innan dess. Ett oerhört gott tecken!

Extra kul är det också då laget står för en filosofi där bollen i alla lägen ska spelas. Teknik och spelförståelse står högt i fokus, vilket också gett mycket goda resultat. Lagets meriter den här säsongen är gedigna. 2:a plats i Skånecupen, 2:a plats i Sportlovscupen, 4:e plats i Vintercupen, 2:a plats i Göteborg Cup och äntligen en förstaplats, i A-serien. Direkt efter seriesegern kom en inbjudan till inofficiella SM för 13-åringar i Lomma som spelas redan nästa vecka. Där står motstånd som AIK, Hammarby och Malmö FF redo. Dock så är det en omöjlighet att åka dit, då flera spelare är på semester likväl som ledare. Men bara att få en inbjudan är otroligt smickrande för våra 13-åringar!

Framtiden ser ljus ut!
FORZA BKL!

Leave a Reply