Veckans Landoraprofil #12

Det mediala succétåget veckans Landoraprofil ångar vidare. Mitt bland alla skrönor, tillbakablickar och roliga minnen så är det dags för att uppmärksamma en liten annan typ av profil. Veckans profil är en spelare i våra ungdomsled som minst sagt har familjeanor som gör honom till en rättmätig att titulera sig som en profil.

För att börja presentera veckans profil är det oundvikligt att nämna hans far Peter, som är en mångårig ledare/spelare/utbildare/it-guru i föreningen och har dessutom gjort sig känd för en briljant pling och tura. Med sin fars anor i ryggen är också veckans profil den enda i föreningen som har en egen inmarsch-sång under den smått legendariska tyska timmen, då den gode Johnny Beers alpen-pop-slagord ekar ut i hallen “Robinson, Robinson, fliegt mit seinem Luftballon”. Då har ni kanske förstått att veckans profil är ingen mindre än Peter Robinsons son, Pelle Robinson, tillvardags i BK Landoras P04-lag.

received_10155239792682478

Namn: Pelle Robinson
Ålder: 13 (blir 14 i år)
Position: Mittback

Pelle spelar alltså till vardags i P04-laget, där vi också inleder veckans intervju med att be ledaren Emma försöka beskriva Pelle som fotbollsspelare.
“Pelle är en kille som hela tiden utvecklas och tar enorma kliv som fotbollsspelare. Han tar fler och fler initiativ på planen och styr sina medspelare på ett bra sätt. Han har ett väldigt bra spelsinne och är helt enkelt en fantastiskt lagkamrat”

Med en far som sedan länge varit engagerad i föreningen är det oundvikligt att försöka ta reda på hur allt började. När startade din karriär i Landora, Pelle?
“Jag tror att den började för åtta år sedan ungefär. Min pappa spelade där och då blev det så att jag också började där”

Man förstår att Landora är en naturlig del av ditt liv, men finns det andra aktiviteter som också roar dig eller satsar du allt på fotbollen?
“När jag inte spelar fotboll så är jag med i scouterna, som också tar en del tid. Annars spelar jag Xbox med mina vänner, om jag inte är på fotbollsträningen såklart”

Hur tror du att säsongen kommer att bli för eran del? Har du några egna målsättningar?
“Jag tror det kommer gå bra! Jag tror att vi kommer bli bättre än förra säsongen. Mina egna mål den här säsongen är väl egentligen att bli bättre på allt”

Pelle ingår som sagt i P04-laget, vilket gjort sig känt för att vara ett gott kompisgäng med en väldigt hårt arbetande tränare, i Emma, som gör väldigt mycket för sitt lag. När vi ber Pelle att plocka ut ett särskilt minne från sin tid i 04-laget minns han tillbaka till en cup för längesen:
“Mitt bästa minne i Landora måste vara Baracupen för några år sen. Det var egentligen inte fotbollen som var så rolig utan det jag kommer ihåg var när vi skulle få bada, men vattnet var giftigt så vi fick helt plötsligt inte.”

För er som minns tillbaka till Pelles pappas glansdagar minns kanske en försvarare som kämpade och alltid gjorde en bra insats för sitt lag. För att nysta ut huruvida de båda brås på varandra ställde vi Peter en fråga huruvida han såg några likheter mellan sig och sin son:
“Både ja och nej, Pelle är betydligt mer tekniskt än vad jag var. Laget har ju kört en del Coerver vilket var ett lyft för alla. Sen spelar han faktiskt på samma plats som jag gjorde och han älskar, precis som jag, en riktigt bra glidtackling”

Pelle verkar alltså ha en hel del gemensamt med sin far. Ni som känner pappa Peter kan inte heller undgått hans brinnande England- och Manchester United-intresse. Vi var därför tvungna att ta reda på om Pelle även ärvt detta från sin far:
“Ja, det stämmer! Mitt favoritlag är Manchester United och där spelar även min favoritspelare Paul Pogba.”

Innan vi avslutar intervjun så ber vi Pelle att svara på några tuffa samvets-testande frågor, svaren ser ni i vanlig ordning i fet stil:

Korv med mos på haralds eller kebabtallrik?

En snygg glidtackling eller göra ett avgörande mål i sista minuten?

Bli känd för din intelligens eller känd för din talang på fotbollsplanen?

Wormo eller BoIS?

Äta middag med Zlatan eller äta middag med Christer Hallbeck?

Vi tackar Pelle för svaren, och noterar även en viss skepticism kring om Christer Hallbeck verkligen kan leverera hemma vid spisen. Misströsta inte Christer, Pelle räddar faktiskt upp den annars möjliga dåliga stämningen med ett kort och koncist svar på vad det bästa med BK Landora är:
“Christer Hallbeck”

Leave a Reply