Veckans Landoraprofil #13

Återigen är det dags för Veckans Landoraprofil! Veckans Landoraprofil har nu blivit ett lika givet inslag som fisk på tisdagar och ärtsoppa med pannkakor på torsdagar. För trettonde veckan i rad kommer alla i Landorakretsarna ta del av ännu en stor profil inom föreningen. Veckans Landoraprofil är ingen mindre än Danijel Dragisic! Danijel har spenderat nio år i den rödblå tröjan var av sju har han tillhört A-laget. Tidigare år har alla Landorasupportrar fått se “Danne” tackla, elda igång lagkamrater, prata, klaga på domslut, tugga med motståndare men framförallt har han bidragit med en otroligt stor vinnarskalle. Under 2018 var tanken att Danne skulle fortsätta på den inslagna med enda skillnaden att en förändrad jobbsituation skulle göra att han skulle träna ännu mer. I träningsmatchen mot Svalöv för cirka månad sen var dock olyckan framme. En närkamp på mittplan resulterade i en knäskada som kommer hålla honom borta från fotbollen ett tag framöver. Nu får Danne istället nöja sig med att från TV-soffan se favoritlaget Röda Stjärnan samt att följa sitt BK Landora från sidlinjen.

Vi inleder intervjun med en aktuell fråga, hur känns knäet? 

 Blir väl bättre och bättre! Rehabar för fullt, den mentala biten av att inte kunna spela är värre än smärtan.

När tror du att du spelar igen?

Efter sommaruppehållet tyvärr. Hoppas eventuellt hinna med någon match innan uppehållet men blir nog tufft.

Fast någon sa ju “lions dont recover like humans?”

Hur kom det sig att du började i Landora en gång i tiden?

Hade ett gäng vänner som spelade i Landora och lyckades övertala mig att lämna BBK.

Hur kommer det sig att du genom åren varit Landora trogen? Stämmer det att det är dragningskraften från Christer Hallbeck?

 Christer Hallbeck är absolut en av anledningarna, så länge vi håller honom borta från ägg så är han helt fantastisk. Har alltid trivts väldigt bra i Landora, bra killar i laget både när jag börja och nu, även en mycket välskött förening vilket så klart drar sitt strå till stacken. Har också haft en bra relation till tränarna som också gjort att man stannat, Peter Robinsson när jag började spela A-lags fotboll och framför allt Thomas Mähler som man kommit nära. Pga av tidigare jobbsituation så har man aldrig kunnat testa sina kvalitéer på en ”högre” nivå och då finns det inget bättre alternativ än BK Landora helt enkelt.

 Vilket är ditt bästa Landoraminne?

 Kommer 2018 när vi går upp i 5:an!

Danne har nästan haft fler synpunkter på domslut i sin karriär än passningar han slagit så därför passar det bra att ställa frågan, har du någon gång varit med och förlorat en match som inte varit domarens fel? 

 nej.

 Vem är den bäste du har spelat med i Landora?

 Svår fråga, efter så många år i klubben är det väl bara jag, Atto och Macki som är kvar sen juniortiden vilket gör att man spelat med många… såg mycket upp till Goran Djurics krigar instinkt och Pär Sandös lugn och ledaregenskaper. Ska man kika lite på min egna generation så är Attos speed imponerande, bra om han kan lära sig att göra mål också.

 Vad har du för målsättning för 2018?

 För lagets del blir det ju så klart att gå upp i 5an. Tror mycket på truppen vi har till vårt förfogande, det blir ett spännande år. För egen del handlar det endast om att göra comeback så stark som möjligt sen tar vi resten där ifrån.

 Fem snabba:

 Att Röda Stjärnan förlorar ett Belgrad-derby med 5-0 eller att aldrig mer kunna spela fotboll

pass

Klockren glidtackling eller ett avgörande mål

 Klockren glidtackling (motståndaren får ont men ändån schysst)

 

Överstegsfinta Atto eller tunnla Markus Madsen

Känd för din intelligens/känd för din talang på planen

Både och?

 

Middag med Zlatan/middag med Christer Hallbeck

 

Hade fotbollssverige vetat om Christer Hallbeck så hade han varit lika stor som Zlatan! Svar Christer Hallbeck.

Vi tackar Danne för pratstunden och hoppas att rehaben går fort och att han snart är i träning igen.

Leave a Reply