Veckans Landoraprofil #15

I år kommer påskharen med ännu en presentation av en Landoraprofil. Veckans Landoraprofil träffar vi för en pratstund precis efter att Landoras A-lag vunnit över Billeberga med 2-1 i en match där veckoprofilen stod för 1-0 målet. Denna veckas Landoraprofil brukar Landorapubliken kunna se kämpandes, tacklandes, gormandes och det händer då och då att domaren också får sig en skrapa och den vi pratar om då är ingen mindre än Mattias Lindahl!

 

Mattias som gjort flertalet säsonger i klubbens A-lag och kommer under årets säsong att få en viktig roll genom att pusha de yngre spelarna i laget. Mattias är med sina 26 år tredje äldst i A-laget och kommer således bli viktig med sin rutin. Matte som han kallas blev likt ovan nämnt målskytt i segermatchen mot Billeberga och var efter matchen nöjd med både sin egen insats och med lagets insats. I en match som var genrep inför seriepremiären nästa helg mot Medina på bortaplan.

 

Matte, du som spelat i Landora i så pass länge, vem är den bäste du spelat med i den rödblå tröjan?

Danijel Dragisic och Markus Madsen för deras förmåga att prestera på en väldigt hög nivå oavsett vilken position man sätter dem.

 

Vilket är ditt bästa Landoraminne?

Oj, det finns många bra minnen att välja på, allt från när vi mötte IFK Hässleholm med en ung Tokelo Rantie som senare kom att spela Premier League fotboll för Bournemouth till när jag avgjorde derbyt mot Fram med årets mål 2016. Men det absolut bästa minnet hittills måste vara 2016 års säsong när vi kvalade uppåt. Trots att vi åkte på fler gjorda bortamål i kvalet så hade vi som lag en fantastisk säsong med oerhört bra gemenskap och glädje. Har dock stor tro på att detta året kan slå det.

Vad var anledningen till att du gick till Landora?
Ville spela med mina kompisar och tyckte det kändes som en bra klubb. Detta är än idag något jag inte ångrar.

 

Vad är det bästa med Landora?
Gemenskapen och sammanhållningen vi har i laget som jag även tycker genomsyrar hela klubben. Sen har vi även Christer Hallbeck som definitivt är en av de bästa sakerna med Landora, det jobbet och tiden han lägger på klubben är helt fantastiskt.

Vad är målet med 2018?
Att slå Danijel Dragisic i varningsligan haha. Nej men att bidra så mycket som jag bara kan till laget på alla sätt jag kan och att vi går upp i femman.

Vilken är den bästa spelare du har mött?
Utan tvekan Tokelo Rantie.

Precis som vanligt när vi pratar med Veckans Landoraprofil ställs Matte mot väggen med fem snabba frågor.

Korv med mos på Haralds eller kebabtallrik på valfritt kebabhak
En krossboll på foten på anfallaren eller en klockren glidtackling
Vinst med 2-1 eller med 6-1
Arsenal åker ur Premier League eller Tottenham vinner Champions League
Känd för din talang på plan eller för din skönhet

Vi tackar Matte för målet och vinsten mot Billeberga samt för pratstunden och önskar Matte och hans lagkamrater i Landora A anno 2018 lycka till i seriespelet!

Leave a Reply