Veckans Landoraprofil #28

Återigen är det söndag och vad passar då bättre än att runda av veckan med den 28:e Landoraprofilen. Dagens person har varit med länge i föreningen och är fortfarande aktiv med sitt engagemang i föreningens B-lag. Som spelande ledare i B-laget har denna man ständigt fler klagomål på domaren än antalet lyckade överstegsfinter i B-lagsmatcherna. Han är en av Ola Hildings mest trogna läsk- och snickerskunder och han är en mästare på att argumentera för att få frisparkar med sig under B-lagsmatcherna. Vi pratar givetvis om Stefan Andersson. Stefan som har många år i föreningen under bältet har självfallet ett och annat att dela med sig av om sina år i Landora. 

 

Namn: Stefan Andersson

Ålder: 42 år

Favoritlag: Arsenal

Relation till föreningen idag: Spelande B-lagsledare

År i Landora: Cirka 14-15 år.

 

Vilket är ditt bästa fotbollsminne?

Det måste vara när jag var bollkalle på Olympia när Landora spelade final i NST-cupen. Minns det än idag som något väldigt stort.

 

Efter alla dina år som anfallare, vilket är det skönaste målet?

Oj den är svår. Men jag skulle nog säga alla mål. Allt från det ”fulaste” till det snyggaste så är det alltid lika skönt att få göra mål.

 

Genom åren hart du stött på mängder av lag. Är det något som du alltid tyckte mindre om att möta?

BK Jugo från Helsingborg ville man inte möta då de var helt galna, både på och vid sidan om planen. De slogs med varandra och hotade även oss med både det ena och det andra. En gång minns jag att de kom springande och jagade våra bilar när vi skulle köra därifrån. Riktiga dårar!

 

Vem är den bästa Landoraspelaren som du spelat med?

Det fanns väldigt många fantastiska fotbollsspelare i Landora på 90-talet. Men jag precis som i princip alla andra svarar nog Rolle Frank på denna fråga. Han var på en egen nivå och det har även tidigare belysts i samband med tidigare Landoraprofiler.

 

Vilken är den sämsta förloraren du stött på?

Sämsta förloraren är nog tyvärr jag. Men jag kan svara Thomas Larsson för att jävlas haha.

 

Vem har genom åren varit lättast att tunnla?

Matte o Danne är två stycken nuförtiden, herre jösses man kan ju nästan springa med bollen därigenom. Alltid öppna spjäll.

 

Du har spelat många matcher genom alla dina fotbollsår. Vilken är den skönaste vinsten?  

Svår fråga, förmodligen någon där man fått avgöra matchen med ett mål eller två.

På tal om vinster, föreningens A-lag står inför ett höstkval upp till division 5 där Blentarp eller Skivarp kommer stå för motståndet. Vad tror du om chanserna?

Jag tror att chanserna är goda att A-laget vinner. Jag har själv kvalat ett antal gånger mot lag från dessa trakter och min erfarenhet är att lagen därifrån är något sämre än lag från vår region. Hoppas att mina erfarenheter stämmer!

 

Vi har tidigare pratat med fotbollsminne, men fotbollen är så mycket mer än det som sker på planen. Har du något minne från Landoratiden som etsat sig fast lite extra hos dig?

De bästa och galnaste minnena är alla dessa bilresor man gjort tillsammans. Goran underhöll oss i timmar med olika djurläten. Ja ni läste rätt! Gorans riktiga talang är djurläten och han kunde sitta med dessa läten i timmar.

Förutom att man alltid väntade sig djurläten med Goran så lärde man sig snabbt att åker du med Jim kanske du aldrig kommer hem igen.

 

Det låter ju helt underbart med Gorans djurläten och följdfrågan är oundviklig, vilka djur var han bäst på att härma?

Hans härmande av kon och apan var helt underbara!

 

Lika självklara som Stefans domarprotester under B-lagsmatcherna, lika självklart är det att vi avslutar intervjun med fem snabba. Kommer Hallbeck få ännu en celeber gäst hemma på Trastgränden?

 

Korv med mos på Haralds eller kebabtallrik på valfritt kebabhak?

Haralds helt klart! Dit cyklade man på Thomas mammas cykel och med Thomas på pakethållaren för att köpa mos för en tia.

 

Arsenal åker ur PL eller Spurs vinner ligan?

Att spurs vinner kommer aldrig någonsin att hända och Arsenal åker aldrig ur så den är omöjlig att svara på.

 

Tunnla Danne Dragisic eller chippa den i mål på målvakts-Bruer?

Att tunnla Danne helt klart, den ilskan han får i ögonen är underbar.

 

Nattamat på jobb eller en Cola med tillhörande snickers hos Ola Hilding efter en träning?

Ola alla dagar i veckan. Colan är min stora last i livet, nu har han bytt till pepsi men jag har övertalat honom att ha en cola över till mig.

 

Middag med Christer Hallbeck på Trastgränden eller middag med Zlatan i LA?

Middag med Christer och prata gamla minnen helt klart. Zlatan kan ju få sitta med och lyssna, kanske kan hanlära sig något av Christers alla berättelser om Nisse Wallin haha.

 

Vi tackar Stefan för intervjun och vi kan konstatera att Christer får ännu ett besök vid middagsbordet på Trastgränden. Blir det kanske en fest i tält i Hallbecks trädgård nästa sommar?

Leave a Reply