Veckans Landoraprofil #29

Sätt ner kaffekoppen, lägg undan söndagskorsordet och klicka bort Bingolotto på fyran. Landoraprofilen är tillbaka med en riktigt färgstark profil som gjort sig känd som en rejäl kämpe och sannerligen en mångsidig fotbollsspelare. Denna vecka bjuds vi äntligen på svar kring profilens befogenhet att imitera djur. Dessutom utlovas ett stalltips på vilket schampo Thomas Mähler egentligen borde satsa på för att bygga ut hårsvallet. Veckans profil är ingen annan än Goran Djuric.

14882276_10153802647212331_2744007942830006190_o

Namn: Goran Djuric
Ålder: 42
Antal år i föreningen: 25
Relation till föreningen idag? “Följer tyvärr bara vad som händer på facebook och via vänner. Är granne med Olle Olsson och jobbar ju med Sluggo så info får jag. Jag får komma och titta på någon match, (kanske kvalmatchen).”

Vi tar det från början. Hur började allt?
“Det började med P12 där Sluggo var tränare. Det varade tre år tror jag, sen upplöstes laget. Då började jag i Wormo och spelade några år innan det blev dags för ett nytt juniorlag i Landora. Sen gick man över i seniortruppen och där var man ända till för några år sedan. Så sammanlagt blev det 25 år.Egentligen är min moderklubb Öster som jag spelade i när jag var 6-7 år.”

Vet du hur många matcher du gjort i föreningen?  
“Har tyvärr inte koll på antal matcher. Nisse Wallin hade koll på det en gång i tiden. Kommer ihåg att jag efter ett antal år fick en litet märke och att jag i all framtid kan komma in gratis på Landoras matcher.”

Vad tror du är den största anledningen att du spelade så många år i föreningen?
“När jag kom från juniorlaget så var det inte så jättekul faktiskt. Det var tufft på den tiden och det tog lite tid  innan jag kom in det mer och mer. Till slut kändes det som att jag var en i laget. Det blev mycket spel i b-laget i början, men där hade vi ett sjukt bra lag med många härliga karaktärer. Sen har Christer Hallbeck alltid varit en trevlig och glad person som spred positiv energi omkring sig.”

Har du någon särskild match på näthinnan där du varit lite extra bra, där allt stämde? 
“Svårt! Har några stycken att välja på. Den ena var mot Lund borta. Arne gjorde många snabba byte för att hålla tempot uppe. Jag spelade på innermittfältet tillsammans med bl a Pär Sandö. Det blev “bara” 2-2 och Lund vann serien efter den poängen. Men matchen hade väldigt högt tempo och var väldigt välspelad av båda lagen. Tyckte dock vi var lite närmare segern med bl. a två ribbträffar.

Den andra måste vara när jag spelade min första match från start i division tre tillsammans med Rolle Frank på innermittfältet, ute på B-plan. Kommer inte ihåg vem vi mötte men det var Markus Ekheim som var tränaren. Sen gjorde jag några bra matcher med Andreas Kovacs som tränare. Minns bland annat en hemmamatch mot Påarp (tror jag) där de hade en väldigt duktig spelare som jag fick punktmarkera (tror han hette Jimmy. Man kan säga att jag hade en bra dag och han hade en dålig dag.”

Med dina 25 år i föreningen har du onekligen hunnit avverka en hel del profiler som lagkamrater. Finns där någon som sticker ut som lite extra bra?
“Också en väldigt svår fråga. Jag har haft turen att spela med väldigt många duktiga spelare genom åren. Jag får ta några stycken. Rolle Frank var en fantastisk spelare som gjorde det mesta rätt. Väldigt, väldigt få misstag per match. Sen måste jag ta med Goce som också var väldigt duktig och kunde underhålla hela backlinjen på egen hand.”

22461_250314307330_7393225_n
Goran, i blått, tillsammans med en gedigen blandning profiler, har spelat 25 år i föreningen.

“Förrförra veckans profil Tomas Larsson var också väldigt bra och teknisk, dock måste jag sätta ett litet minus på hans skott som höll P12-nivå, haha. Vet inte om det berodde på att han aldrig knöt skorna. Men jag måste även ta med Jones Majoub! Minns en match där han inte tränat på ett bra tag men kommer in och dominerar totalt i backlinjen. Till och med motståndarna (BK Fram) applåderade honom i en match för två år sedan. Sen, några som man kanske glömmer är målvakterna. Vi hade en jätteduktig målvakt som Kovacs drog hit. Jakob hette han men tyvärr var han inte kvar så länge, minns tyvärr inte hans efternamn.

Sen var ju Micke Widell sjukt bra. Innan han drog till Bois tror jag han var i Schmeichels klass (den äldre).”

Med alla dina matcher i bagaget måste det finnas något lag eller idrottsplats som du helt enkelt avskydde att möta/åka till?
“Häljarp. Det började med att vi förlorade med 3-0 hemma för många år sedan. Jag brukar inte klaga på domaren, men han var inte bra minst sagt. Vi fick en frilägesutvisning (feldömd) och straff mot oss. Fredrik Hansson ställde sig i målet. Han räddade så klart, men straffen skulle gå om. Sen fortsatte domaren att dominera resten av matchen. Efter den matchen har jag aldrig varit med och vunnit över Häljarp.”

Sist men inte minst måste vi ta tempen på två frekvent återkommande stories, vad är grejen med att alla lånade schampo av dig? Hur länge pågick det här?
“Det pågick så länge jag kan minnas, hehe. Det var flera som lånade men det måste vara Tomas (Larsson) som lånade mest. Vi var ju alltid sist, haha.”

Vad rekommenderar du för Thomas Mähler, som inte direkt kan stoltsera med ditt imponerande hårsvall?
“Tomas Mähler – till dig rekommenderar jag Apotekets hårschampo. Det är nice, hehe.”

Det sägs att du var en jäkel på att imitera djur och rykten säger även att fåglar är av intresse? Stämmer detta? Får vi höra en fågelsång ifall A-laget kvalar upp till femman?
“Det stämmer, haha! Detta lärde mig en gammal kompis och klubbkamrat, Patrik Ek eller “sållet” som Sluggo kallade honom. Hönan var en absolut favorit. Kossan var också okej.”

Vi avslutar som vanligt med fem snabba innan vi tackar Goran för söndagsintervjun. 
Köttbullar med mos på Haralds eller Kebabtallrik från valfritt hak ?
Kebabtallrik på Rhodos. Men hade det varit Bamse med mos på Haralds hade den varit nr 1.

Copa Mundial eller Puma King? 
Puma King!

Konstgräs eller naturgräs?
Naturgräs.

Aldrig mer i livet behöva låna ut ditt schampo till Tomas Larsson eller aldrig mer få imitera en fågel? 
Saknar mina gamla vänner så definitivt aldrig mer imitera en fågel.

Middag hos Christer Hallbeck på Trastgränden eller middag med Zlatan i L.A?
Sorry Christer, har hört många av din historier (kanske alla) och det hade varit kul att höra Zlatans också.Så en lunch på Haralds med Christer, men middag med Zlatan i L.A, haha!

Leave a Reply