Veckans Landoraprofil! #33

Den här höstlovsveckan avslutas med en sen söndagsläsning om ännu en Landoraprofil från föreningens gyllene era. Den här gången har vi fått till en intervju med David Conradi som delar med sig av sina höjdpunkter under sin tid i föreningen. Runda av veckan med profilläsning och sköna storys utlovas!

Namn: David Conradi 

Ålder: född 74
Antal år i föreningen: Många
Vilka lag har du spelat i? Ett flertal landskronaklubbar samt några Helsingborgsklubbar.

Relation till föreningen idag? Följer klubben på avstånd. Har även coachat x antal spännande matcher med HBG Östras 05or mot Landoras 05or.

– Hur började din fotbollskarriär? Min bror tog mig med till en Landoraträning och därefter fortsatte intresset.

– Beskriv dig själv som spelare! Slitvarg, bäst utan boll, löpare.

– De flesta känner även igen dig från spel i bl a Landskrona BoIS – hur nära var du att slå igenom där på riktigt? Aldrig, var begränsad i mitt fotbollspelande plus att mycket annat lockade.

– Du är ju ungdomsledare nuförtiden i Helsingborg Östra – vad är viktigast tycker du att överföra till dina adepter? Att fotboll är kul samt för att bli duktig krävs träning och åter träning.

– Hur ser du på de tuffa bataljerna mellan ditt lag och det Landoralag ni mött ett antal gånger under säsongen? Det har varit bra matcher där Landorakillarna oftast har stått som slutsegrare när domaren blåst i pipan.

– Vem är den största Landoraprofilen du spelat med? Måste säga Rolle Frank, en legend på och utanför plan. Kom upp tidigt i seniorlaget och dominerade mittfältet som få. Med sin styrka, spelförståelse och teknik var han svårstoppad. Gjorde aldrig en dålig match.
– Vem var lättast att tunnla på träningarna? Sami Zaidan, han var hjulbent!

– Fanns det något lag/idrottsplats som du avskydde att möta? BK Fram var alltid ”räliga” att möta, många jämna matcher med många kända ansikten.
– Micke W nämnde att du blev aningen sur när han fick igenom sin hårfön igenom tullen men inte du. Det sägs även att du vid detta tillfället myntade uttrycket “Micke-snygg”, stämmer detta? 
– Micke är en av många fåfänga fotbollspelare som lirat i Landora. Kan dock inte ta åt mig äran för Mickes smeknamn. Jeppe Ramberg började och vi andra spädde på. Innan, under och efter träning/match stod ”Micke-snygg” framför spegeln och namnet var självklart. Själv använde jag inte hårfön men en annan som var en flitig användare var Jörgen Larsson även kallad Funen (tyskt y). Han var en grym spelare på plan och utanför och frillan var alltid vidgjord. Det fick han höra!

Slutligen, vad är det bästa minnet all-time från Landora?  Jag har många historier och har skrattat gott inombords åt dessa nu när jag tänker tillbaka. Min tid i Landora var j-t kul med många profiler där Sonny var chefen som allt som oftast stod vid sidlinjen och styrde. Historier med Bondesson, som ständigt var förbannad på domare Cane, till Zicos ananas i kavajen och dansken – ”kan man springe, kan man drigge” var bara några glädjeämne under en fantastisk period. Ett flertal historier var riktigt bra men tyvärr är många preskriberade – sorry. Om ni bara visste hälften;) Många ledare har också gjort stora intryck på mig med Siffe i spetsen, som ständigt jagade oss spelare för antal obetalda läsk. Förmodligen är jag nog skyldig en och annan slant till Landoras kassa (Jeppe var ändå strået värre!) Sluggo, Rune, Selle och inte minst Kungen var profiler som gjorde att Landoratiden flöt på så bra. I med och motgång stod de upp för oss grabbar – stort!

 

Precis som vanligt avrundar vi intervjun med Landoraprofilen med att köra “fem snabba”!

– Kebabtallrik från valfritt hak eller korv med mos från Haralds? Kebabpizza från Venus – återsamlingsplats för hela Landskrona sent på nätterna. Där hände allt!

– Dribbla fem personer i en soloraid men skottet går högt över eller att bollen sitter pga ett brunkar-mål? Dribbla av packet…snyggt ska det vara!

– Konstgräs eller naturgräs? KONSTGRÄS ÅRET RUNT…jag förstår inte de som klagar. Perfekt matta året runt!

– Ungdomsfotboll eller seniorfotboll? Svår fråga, tjusning med båda.

– Middag med Christer Hallbeck eller med Zlatan? Vem är Zlatan? Hallbeck alla dar i veckan – Mr Landora!

Vi tackar David för intervjun och för alla hans Landoraminnen han delade med sig av! Vi kan konstatera att än en gång är Christer Hallbecks dragningskraft större än Zlatan.

Leave a Reply