Veckans Landoraprofil #4

Den mediala uppmärksamheten kring bollklubben har kanske aldrig varit större än vad den är just nu. Mitt i brinnande cupframgångar och diverse tidningsreportage har det återigen blivit dags att djupdyka in i en av klubbens stora profiler. Denna gången har turen kommit till en, i Landåra-mått mätt, riktig legendar. Träffar man inte honom ute på IP, antingen på en BoIS eller Landora-match, är risken stor att han sitter hemma i fåtöljen och bevittnar sitt kära favoritlag West Ham, kanske med en god öl i handen. Skulle du mot förmodan inte heller nå honom där så befinner han sig troligtvis på en fartfylld dans någonstans i Skåne. Veckans Landoraprofil är ingen mindre än Lars-Göran Johansson. Kanske mer känd för allmänheten som “Sluggo”.

 

Namn: Lars-Göran “Sluggo” Johansson
Ålder: 65 år
Favoritlag: West Ham United, Landskrona BoIS och BK Landora
Funktion i  föreningen: Numera bara supporter, tidigare nästan alla funktioner som kan tänkas!

 

Hur  började din relation till BK Landora?
“När jag var 14 år gammal spelade jag fotboll i Landskrona BoIS. Alla mina kompisar var i BK Landora, så de ville att jag skulle börja där. Valet var ganska lätt och det har jag aldrig ångrat en enda sekund.”

 

Vilket är ditt bästa Landora-minne?
“Det får bli en rumsren historia! Där finns många andra historier men de får vi ta mellan fyra väggar, haha! Jag var ju känd för att vara en väldigt dålig förlorare, så det blev en hel del röda kort genom åren. Jag minns en gång när Roland “Råttan” Persson var spelande tränare och innan matchen sa till mig “Sluggo, ett enda ljud från dig och vi byter ut dig direkt”. Det tog fem minuter så fick han själv sitt första gula kort och efter ytterligare tio så fick han RÖTT! Det glömmer jag aldrig och jag log lite för mig själv den gången.”

Vad tror du om Landoras möjligheter 2018?
Det blir topp 3!

Om du inte får välja kung Sune, vem är den bästa Landoraspelaren genom tiderna?
“En väldigt svår fråga, det har funnits många genom åren. Men det får bli Hans “Galten” Waldermarsson.”

I sedvanlig ordning avslutar vi den korta profilintervjun med ett par riktigt tuffa frågor. Vår profil får svara på fem snabba frågor, utan betänketid, och vi tyckte att det var på sin tid att Sluggo fick bekänna färg var hans fotbollshjärta egentligen står. Svaren syns som vanligt i svart.

Korv med mos på Haralds eller kebabtallrik från valfritt kebabhak

Ett snyggt mål i krysset eller en avgörande glidtackling i sista minuten

West Ham vinner Premier League eller BK Landora vinner division 6
(Sluggo vill gärna flika in att det bar honom emot)

Bobby Moore eller Kung Sune (för de yngre läsarna kan vi avslöja att Bobby Moore är en f.d. West Ham spelare som mer eller mindre är den bästa spelaren de haft genom tiderna)

Middag med Zlatan eller middag med Christer Hallbeck
Den var enkel! Jag tar lätt middag med Mr Landora”

Som en avslutning på intervjun hälsar Sluggo lycka till åt alla våra lag och att vi ses på IP 2018!

20180108_113006

 

2 comments

Leave a Reply