Veckans Landoraprofil! #6

En ny vecka innebär att vi möter en ny Veckans Landoraprofil. Veckans Landoraprofil är inslaget där vi möter allt från gamla legendarer till yngre förmågor som på något sätt utmärkt sig i den rödblåa tröjan eller gjort en insats för föreningen. Denna veckan har vi fått en frågestund med en kille som verkligen symboliserar Landoras ständigt närvarande epitet “Familjeklubben”.

Veckans Landoraprofil är en kille som till vardags spelar i P16-laget och vars pappa har varit ledare sedan sonen tog sina första stapplande steg på fotbollsplanen. Just de där första stegen för veckans profil på fotbollsplanen var väldigt speciella. Vi är många som minns tillbaka på profilens tid som lite yngre knatte med att han rätt var det var hade försvunnit från planen, intresserad av vad som hände utanför planen, inte omöjligtvis med någon slags växt eller djur i handen. Sedan dess har utvecklingen varit enorm. Nu är han både en duktig ungdomsdomare med enormt pondus och en pålitlig anfallsspelare som alltid bidrar med ett stort hjärta och fotbollskunnande på planen . Veckans Landoraprofil är ingen mindre än Oscar Bergström.

Namn: Oscar Bergström
Ålder: Fyller 16 i Maj
Position: Forward
Favoritlag: Manchester United
Favoritspelare: Lionel Messi

Hur kom det sig att du började spela fotboll i Landora?
“Jag började spela 2005 när jag var tre år gammal. Det var mina föräldrar som tyckte att jag behövde en fritidssysselsättning.”

Vad är det bästa med Landora?
“Här känner man sig som hemma och framförallt har man en bra gemenskap med alla lagen i de olika åldersklasserna. ”

Hur tror du att säsongen kommer bli i år för ert lag?
“Det är lite svårt att säga. Just nu har vi ett bra lag, både på och utanför planen. Fortsätter det så blir det en mycket rolig och bra säsong.”

Att Oscar pushar för gemenskapen och sammanhållningen är ingen slump. Redan som väldigt ung knatte kunde man se ett ledarämne i veckans profil, som alltid gjorde sitt bästa och kämpande oavsett hur många minuter eller vilken position han hade på planen. Ofta kom också utdelningen sent in i matcherna då Oscar ofta lyckas knåpa dit ett mål eller två på ren vilja i slutet på matcherna. Att han har en enorm vilja och arbetskapacitet lyser också igenom i hans svar på frågan vad hans målsättning är säsongen som kommer:

“Jag vill utvecklas på alla område. Men framförallt vill jag bidra till laget med rätt inställning och bra spel”

Oscar är en kille som också varit med på otroligt många cuper och har haft stora framgångar med sitt P02-lag. När han ombes välja ut ett bästa minne från tiden i Landora är det ifrån en otroligt välfylld ryggsäck som valet ska göras. Oscar har varit med och spelat semifinal i Gothia Cup (b-slutspel), vunnit ett stort antal inomhus- och utomhusturneringar och har dessutom varit med om att spela hem en och annan serieseger genom åren. Men vilket som är det bästa minnet är ändå tydligt för veckans profil:

“Jag minns när vi vann vår egen Julcup med P03-laget. (Laget hade börjat knackigt i gruppspelet men vann de sista två matcherna. I slutspelet chockade man en hel Idrottshall och vann hela cupen! reds. anm) Sedan, dagen efter, kom vi tillbaka med P02-laget och vann hela den klassen också mot LB07 i finalen”

10414596_1073740389316814_6924769331859125643_n

Innan vi avslutar denna korta intervju med veckans profil vill vi som sig bör ställa honom mot väggen med fem snabbfrågor. Svaren ser ni som vanligt i fet stil.

Korv med mos på Haralds eller kebabtallrik?

En snygg tunnel eller ett avgörande mål i sista minuten?

Bli känd för din intelligens eller för din talang på planen?

IK Wormo eller Landskrona BoIS?

Äta middag med Zlatan eller äta middag med Christer Hallbeck?

Vi tackar Oscar för pratstunden och återigen kan vi konstatera att det börjar bli fullt vid middagsbordet hemma hos Christer Hallbeck!

Leave a Reply