A-laget åter på vinnarspåret

Lördag och dags för den sjunde omgången och efter dagens omgång skulle knappa tredjedelen av serien vara spelad. En närmare titt i tabellen inför avspark antydde om en match av stor vikt. Förlust och Landora skulle bli indragna i en bottenstrid. Vinst skulle därmed ge lite andrum ner till den lite mer smärtsamma bottenstriden. Efter en svidande derbyförlust mot Glumslöv och förra veckans katastrofala första halvlek mot Marieholm var det ett revanschsuget Landora som tog sig an Billeberga hemma på ett försommarvarmt IP.

Det som skulle sluta positivt höll redan efter 10 minuter på att gå en annan väg när Linus, mittback för dagen gjorde ner en fri Billebergaforward. Precis när Linus börjat fundera på om han packat ner schampot i väskan visade domaren honom ostskivan och inte det förväntade röda kortet. En situation som skulle visa sig avgörande.

Dock var det Billeberga som tog ledningen efter att tuva på en annars inbjudande B-plan ställt målvakts-Ludde. Efter Billebergas ledningsmål ökade Landora takten och många kombinationer såg intressanta ut. Målskyttet lämnade desto mer att önska och uppfattningen många gånger var att Landoraspelarna nog skulle missa havet om de stod på däck på Venbåten.

Likt alla som under lördagskvällen tittade på Eurovisiontävlingen på tv blev Billebergaspelarna tröttare och tröttare för varje minut och det blev mest en tidsfråga innan kvitteringen skulle komma. Den efterlängtade och lika väntade kvitteringen kom efter att Danne och Macki, de två i A-truppen med flest Landoramatcher på sina CV hittat varandra i straffområdet.

1-1 i paus men ett stort Landoraövertag och ett tröttkört bortalag innebar optimism i hemmalägret inför andra halvan. Och innan publiken hunnit förtära Sayeds delikata kokta halvtidskorvar från kiosken hade Atto hunnit göra både 2-1 och 3-1 i inledningen av andra halvlek. Där och då avgjordes matchen och resten av matchen skulle mest handla om hur stor segermarginalen skulle bli.

Landora fortsatte sedan att trumma på och gick upp till ledning 5-1. Därefter somnade matchen in ordentligt och även om matchkvalitén inte riktigt var så dålig som San Marinos bidrag under lördagens Eurovision så var det inte långt därifrån. Men vad gör det när tre poäng kunde räknas in. Billeberga tröstmålade på frispark innan Landora genom Ahmad Salem avrundade målskyttet med ett 6-2 mål. Ett vinnarresultat som alla nostalgiska svartvita sympatisörer alltid myser lite extra åt. Förra veckans 6-2 förlust vändes till en oerhört viktig vinst med likadana siffror. Tre poäng lika fina som kiosk-Sayeds kokta korvar!

Nästa helg väntar Stehag på bortagräs. Två lag som står på lika många inspelade poäng.

One comment

Leave a Reply