Tung lördag i Stehag

En lördagsutflykt till Stehag stod på agendan och efter att ha kört om ett antal traktorer, passerat ännu fler fartkameror och hunnit ta sig funderaren “vart är vi egentligen” stod Gyavallen där i sin fulla prakt. Inför matchen var det två lag som båda stod på 10 inspelade poäng och det var ett Stehag som tagit samtliga poäng hemma på Gyavallen. Ett hemmastarkt och ett fysiskt spelande hemmalag mot ett bortalag som hittills påmint om Balder på Liseberg där insatser varit upp och ner. Stehag skulle kunna definiera ett division 5 lag med sin defensiva organisation, sitt fysiska lag och sin trogna hemmapublik. Dessutom stereotypiskt för ett lag längre ut på vischan utgjorde tre bröder lagets nyckelspelare.

Första halvlek består av ganska medioker fotboll och nog var det tur för publiken att Swish låg nere denna lördag för underhållningen var inte värd några 50 kronor. Långbollarna avlöste varandra och Landora föll in i Stehags väl inrotade direkta spel. Dessutom blev det en första halva av matchen som blev sönderryckt av otroligt många frisparkar där en lätt bris över kullen på Gyavallen upplevdes resultera i frispark. Trots Stehags enorma fysiska övertag blåstes frispark på frispark för hemmalaget och Landora backlinje fick bekänna färg i alla nickdueller. Nivån på domsluten kunde likt Landoras säsongsinledning beskrivas av en berg- och dalbana och irritationen spreds sig likt en dimma över Gyavallen.

En mållös och mindre händelsrik första halvlek byttes ut mot en desto mer pulshöjande andra halva. Landoras mittbackar fick både lämna matchen och försvarsspelet blev allt mer rörigt. Linus fick sig en armbåge över ögat och fick bege sig till akuten under kvällen och Danne fick syna det röda kortet vilket man kan sätta rekordmånga frågetecken efter. Med 10 man och en helt nykomponerad backlinje blev uppförsbacken för stor trots att Landora genom Simon Bosnjak gjort 0-1. Efter att linjemannen skrikit “håll truten” och “håll k*ften” till publiken så många gånger att han blev hes och Stehags långkastare kastat så många inkast att det framkallat träningsvärk i axlarna kom så också vändningen. Likt alla Premier League-fantaster som har koll på Stoke vände Stehag på matchen via två långa inkast där Stehag för stunden påminde om Stoke för några år sedan under Tony Pulis ledning. Stehag fick också in ett 3-1 mål och hela lördagen blev mest till en enda lång ilska. Man ska aldrig skylla en förlust på domartrion men i lördags var det dessvärre en domartrio som inte var värdig division 5. Det är mycket möjligt att det fysiskt spelande Stehag hade vunnit matchen ändå. Fotboll som ska präglas ut av glädje blev mest till en enda stor känsla av hopplöshet och en undran varför i hela friden man väljer att spendera en lördag i Stehag.

Som tur är duggar matcherna tätt och under onsdagen är det återigen dags för match när Svalövs BK kommer till IP i ett intressant möte. Avspark 19:00

Leave a Reply