A-laget föll med flaggan i topp mot Högaborg

Under torsdagen var A-laget på besök på klassisk Helsingborgsk fotbollsmark när division 3-laget Högaborgs BK besöktes på Harlyckan. Ett tufft test där det förra året skiljde hela fyra divisioner mellan föreningarna. Landora som inlett året med året med en rad bra insatser mot varierande motstånd. Farhågorna inför låg på att bortalaget saknade en del spelare som hittills under året fått mycket speltid. Detta dessutom mot ett så pass kvalificerat motstånd.

Inför matchen pratades det i Landoralägret om att våga spela samt att våga pressa högt. Ett givande test skulle det bli för att se lagets progression från årets första match mot MFFs U17 där dessa bitar gav upphov till många utvecklingspunkter. Precis som då stod nu ett erkänt duktig lag som motståndare. Högaborg kom till spel med stora delar av sin A-trupp och roterade på sina spelare.

Till själva matchen då och det var ett Högaborg som stod för merparten av bollinnehavet och Landora fick mest ägna sig år att försvara. Men det höga pressen från Landora störde Högaborg och läge för omställningar fanns. Efter ett ledningsmål av Högaborg var det just den höga pressen som betalade sig. En bollvinst högt upp och bara sekunden senare fick HBKs målvakt kröka rygg. 1-1 genom Linus Andersson och känslan var att det var inte sista gången i år vi får se ett mål på det sättet. Likaläget varade dock inte speciellt länge och underläge 2-1 i paus för Landora.

47395216_951027871761838_3754486167634968576_n
Mål för andra matchen i rad för Linus, vårt nyförvärv från BK Fram.

Andra halvan inleddes med 3-1 för Högaborg och känslan då var att halvleken skulle bli en jobbig historia. Men sekvenserna av eget spel blev lite fler och lite längre och dessutom orkade Landora fortsätta det så effektiva presspelet. 3-2 skulle komma och det var en tränares våta dröm. Kombinationsspel på kanten och den outröttligt högeryttern Amar spelade in bollen snett inåt bakåt längst med marken och där stod den gamle målskytten Atto och slog in målet. I slutet av matchen hann Högaborg göra 4-2 och Landora reducera till 4-3 tätt inpå av Markus Madsen. Landora orkade inte med någon forcering utan orken och energin försvann. Slut 4-3 och nöjda miner i Landoralägret trots förlusten. Lite annat ljud i luckan var det hos motståndarspelarna.

Huvudtränare Jörgen Pettersson sa så här om matchen:

Hur summerar du matchen mot Högaborg?
Vi möter ett starkt Högaborg som luftar hela sin A trupp. Det vill säga ett väldigt bra motstånd och vi står upp väldigt bra med vårt unga lag. En match där Högborg har mer boll och det var bra tempo i matchen.

Vad är du mest nöjd med i matchen?
Vi orkar mer och mer. Framför allt funkar vår höga press väldigt bra under hela matchen. Vi jobbar dessutom hårt för varandra. Är också nöjd med att vi rullar bra boll periodvis även om vi möter ett division 3-lag. Utöver det gör vi tre fina mål.

Vad behöver laget jobba vidare med?
Att vi rör oss ännu mer utan boll samt att vi vårdar bollen ännu mer och dessa två frågor går lite hand i hand.

Hur ser du på den inledande delen av försäsongen?
Bra. Vi tar steg framåt hela tiden. Vi har höjt tempot på träningarna som gör att utvecklingen går framåt.

Under helgen vilar seniorerna från match vilket kommer lägligt då en hel del skador huserar i truppen för tillfället. Nästa match spelas på torsdag mot division 4-gänget Åkarp. Det har blivit lite förändringar i det återstående schemat för försäsongen och det ser vi enligt nedan. Idel bortamatcher och nästa hemmamatch spelas mot Furulund och då vankas det äntligen seriepremiär!

7/3 19:30 Åkarps IF – BKL

14/3 20:00 Kulladals FF – BKL

23/3 12:00 IK Wormo – BKL

31/3 13:00 BK Fram – BKL

Forza Landora!

Leave a Reply