Veckans Landoraprofil #40

Då var det återigen dags att väcka liv intervjusuccén Veckans Landoraprofil där vi tar pulsen på en person som på något sätt satt avtryck i den rödblå dressen. Denna vecka möter vi en av de spelare som varit del av föreningens kanske bästa ungdomsgeneration hittills, som nu är aktuell på andra håll i Landskronafotbollen. Vi tar pulsen på Max Mårtensson denna vecka och pratar bland annat om hur det känns att vara hatad av en hel fotbollscup och hur det var att ha sin eldige far som ledare.

image1 (1)

Namn: Max Mårtensson
Ålder: 19
Position: Forward
Spelar i: Landskrona BoIS
Antal år i föreningen: 11 år
Relation i föreningen idag: Ingen speciell relation mer än att jag följer föreningen på sociala medier och kollar på deras matcher vid tillfälle.

Max, det är ingen underdrift att säga att ert P99-lag var ett av de mest framgångsrika som Landora haft genom historien. Vad tror du det var som gjorde att ni blev så bra?
Vi var väldigt seriösa och hade väldigt många duktiga spelare, vi hade även en bra tränarstab, men framförallt tror jag det var vår fantastiska sammanhållning i gruppen som gav oss de bra resultaten.

Hur var det att ha sin pappa som tränare, det kan inte alltid varit en dans på rosor?
Haha, jag tror inte det var många träningar där vi inte bråkade efteråt i bilen på vägen hem. Nej, men skämtåsido, det var såklart bra då jag hade bra förutsättningar med skjuts till och från fotbollen. Sen hade  jag ju alltid hade min pappa på plats vid match till exempel, vilket såklart är ett extra stöd.

Finns det något minne som sticker ut lite extra under denna tid?
Jag skulle vilja säga att det är när vi tog oss till Sverigecupen (inofficiella SM) och dessutom tog oss väldigt långt. Det var en stor värdemätare då vi mötte princip alla de stora allsvenska klubbarnas ungdomslag. Sen måste jag också lyfta fram Laxacupen i Halmstad, det gick inte så bra fotbollsmässigt men vi hade det fruktansvärt kul och det är något jag alltid kommer bära med mig.

Fanns där någon spelare som du redan då såg skulle blomma ut till en fotbollsstjärna, ni mötte en hel drös med duktiga spelare i alla era cuper ni spelade?
Mattias Svanberg som numera spelar i Serie A är en av de bästa vi mötte, måste jag säga.

Det måste också funnits en hel del lag ni mött som fick igång en lite extra, med tanke på den nivån ni spelade på?
Så klart, BoIS, HIF och MFF. De var de matcherna som man alltid var taggad i. Men de flesta matcherna fick igång en på grund av att vi mötte väldigt bra motståndare ganska ofta.

På tal om att få igång en, det ryktas om att det fortfarande snackas i Svalöv om en “Max Mårtensson från BK Landora”, som alltid skulle varit hatobjekt nummer 1 därute? Stämmer dessa ryktena?
Haha, ja det ryktet kommer nog från när jag hyschade mot publiken i hallen. Vi spelade ofta Svalövscupen och vann väldigt ofta hela turneringen. Detta var nog en del av det hela. Publiken började sedan till och med bua när jag gjorde mål så det är nog därifrån det kommer.

Om vi tänker lite mer nutid, du lämnade Landora för att spela i HIF. Hur skulle du sammanfatta tiden där?
Jag spelade i HIF i fem år tror jag, i allt från U15 till A-laget. Jag har spelat totalt fyra träningsmatcher med A-laget och gjort 1 mål. Det var en fantastisk tid som jag är evigt tacksam för. Vi spelade SM i Örebro där vi slutade på tredje plats vilket är ett minne som sticker ut. Där gick det väldigt bra för mig personligen. Har också fått spela mot en hel del bra spelare. Bland annat Andreas Christiansen, Andreas Vindheim, Pontus Dahlberg och Kristoffer Olsson.

48413176-2198575193691788-6638151317820801024-n

Sen blir det BoIS denna säsongen? Vad tror du om era chanser i år? Någon spelare publiken ska hålla koll på?
Ja, jag skrev på för BoIS för ett tag sedan och kommer tillhöra a-truppen i år. Jag hoppas att vi har en bra chans att gå upp i Superettan igen. Vi har många duktiga spelare i laget men skulle väl säga Hampus Fehrm.

Har du mörkt några stora skillnader mellan seniorfotboll och ungdomsfotboll?
Jag har alltid haft ett fysiskt övertag på mina motståndare, men det har man inte på samma sätt längre. Jag har alltid arbetat hårt och varit duktig i boxen och gjort mycket mål, det blir svårare då jag inte är störst längre.

Vi tackar Max för pratstunden och lyckönskar honom till i den randiga tröjan. Innan vi rundar av så avslutar vi med de fem snabba frågorna, som traditionen sig bör. Svaren ser ni i fet stil, som vanligt.

Kebabpizza från valfritt hak eller köttbullar med mos från Haralds?

Konstgräs eller naturgräs?

Bara få ta avslut med vänsterfoten eller bara få ta avslut på nick?

Vinst i Julcupen eller vinst i Svalövscupen?

Middag hos Zlatan i L.A eller middag hos Christer Hallbeck Trastgränden i La?

Leave a Reply