En fredagskväll i Billeberga

Kraftvallen var platsen att tillbringa sin fredagskväll på, bygdens stolthet Billeberga GIF med en tung säsong i bagaget, fick besök av poängjagande BK Landora. Hemmalaget vars säsong hittills kunnat summeras av en nolla i vinstkolumnen och en målskillnad värre än att hamna bakom en traktor på väg 17. Landora med tre fina prestationer efter sommarlovet även om det dessvärre bara resulterat i tre poäng. Vårens möte kombattanterna emellan slutade med 6-2 i Landoras favör även om Billeberga hade ledningen i den kampen. 

Fredagens match hade den mindre inbjudande avsparkstiden 19:30 vilket innebar att åtminstone andra halvlek skulle ramas in av det fruktade elljuset på Kraftvallen. För den med dåligt mörkerseende blev det en jobbig sista 45:a och nog var det så att det för kvällen eminenta domarteamet funderade på att ta på sig pannlampor.

Själva matchen inleds med mycket spel på Billebergas planhalva och hemmalaget fick aldrig ihop tre passningar i rad inom laget innan bollen återigen var i Landoras ägor. Linjemannen på Landoras planhalva ångrade nog att han inte tog med en brassestol denna ljumna fredagskväll. Billebergas nolla höll sig intakt i exakt en halvtimme. Markus Madsen gjorde sitt första av totalt tre raka mål i denna match och samtliga assisterades av Melwin Rasmusson som började på bänken efter sjukdom i veckan men som stod för ett mycket starkt inhopp.

Samme Melwin gjorde sedan inga misstag från straffpunkten och 0-4 räknades in. I takt med att mörkret gjorde sig än mer påmint och vi från sidlinjen knappt såg något alls i det usla ljuset dog matchen också helt. Sista kvarten hade en spänningshalt lika låg som ekonominyheterna på tv4. Av bara farten pricksköt Ibbe in 0-5 och Landora avslutade sedan matchen med enbart mittbacksparet Koffe och Danne som inte hade kunnat spela i J-laget. Årets första serienolla kämpades in och dessutom fördubblades poängantalet ner till den ångestfyllda kvalplatsen som Ljungbyhed just nu har och väldigt gärna får fortsätta ha när resterande fyra omgångar har spelats.

Tar Landora samma antal poäng som i våras mot de avslutande motståndarlagen (4 poäng) måste Ljungbyhed vinna samtliga fyra återstående matcher. Läget ser med andra ord ljust för att Landora för första gången på åtta år klarar sig kvar i division 5. Men än är inget klart och det är fortfarande mycket att spela om.

Nästa helg stundar en lördagsmatch hemma mot Stehag. Vi ses då!

Leave a Reply