Ännu en tung förlust

Under söndagen spelades den 17e omgången i division 5 när BK Landora tog emot Marieholm. Lagen återfanns på 8e respektive 4e plats i tabellen och vårens möte var en match där Landoras första halvlek fick en överstruken geting i betyg. 6-2 blev den matchen och Marieholm fick gälla som favorit inför denna kampen.

I Landora var det inför match en hel del bortfall och det var ett ungt lag som ställdes på plan. Endast tre spelare över 20 år fyllda och således en tuff uppgift mot ett fysiskt starkt motstånd. På ett nästan kokande hett Landskrona IP var det fram till den första och så välbehövda vattenpausen en jämn och låst matchbild. Marieholm hade mest boll medan Landora hotade i omställningarna. Just på en omställning tar Landora ledningen i minut 33 när den evigt löpande Markus Madsen förvaltar en frispelning från unge vänsterback Simon som stod för en stark insats under matchens 90 minuter.

Precis innan paus gör sig Landoras försvarsspel från vårens match och Marieholm kvitterar något billigt. 1-1 i paus när spelarna gick in för att svalka sig samtidigt som publiken begav sig till kiosken för att förtära korv och svalkande dricka. Värmen var helt klart påtaglig och matchtempot blev lidande.

Andra halvlek inleds likt en första och lagen byter halvchanser med varandra. Värmen tar på spelarna och inte mycket händer. Men precis innan andra halvlekens vattenpaus tappar Landora bollen i fel läge och Marieholm straffar hemmalaget hårt. 1-2 och tunga huvuden i hemmalaget. Efter pausen tar Marieholm över matchen och bortalagets bredd och tyngd på de inbytta spelarna väger över. 1-3 hänger lite i luften men precis när läget är som jobbigast kommer Melvin Petterson drivande i en omställning för hemmalaget och när han ska slå den avgörande bollen får han en felträff som är så enorm att bollen seglar i båge över Marieholms målvakt. 2-2 och 10 minuter kvar.

Efter kvitteringsmålet blir det mestadels grinigt där huvuddomaren agerar mycket märkligt och springer runt och skriker, svär åt spelarna och pratar nedvärderande om de samma på sitt eget språk. Lägg till att linjedomarna drog offsideflaggningarna i en tomboladragning och gissade sig fram. Det blev tydligt vid likaläge i avslutning när Landora blir avvinkade för offside trots hemmaspelare på metervis rätt sida.

Istället för friläge från halvplan händer det som inte får hända. Marieholm tilldelas en frispark på mittplan i andra halvleks 55e minut och skickar en lång lyra in mitt straffområdet där en bortaspelare får bollen på sig och bollen går retfullt i en båge in i mål. 2-3 målet blir matchens sista bolltouch och rekordtugnt.

Återigen förlorar Landora med uddamålet mot ett topplag och det var långt ifrån första gången som Landora förlorar en match i år trots att man är väl så bra som motståndarna. På fredag väntar en hyperviktig match borta mot tabelljumbon Billeberga med avspark 19:30. Från vårens möte minns vi en klar Landoraseger men vi kan nog räkna med en tuffare tillställning under det något förgångna strålkastarljuset på Kraftvallen i Billeberga.