Med två omgångar kvar av serien kommer här en höstsummering från klubbens representationslag. Sedan serien drog igång efter sommaren har fem matcher avverkats för A-laget med följande resultatrad:

Kvidinge IF – BKL 2-4
BKL – Asmundtorps IF 3-1
Vallåkra IF – BKL 1-3

Stattena – BKL 2-1

Det var ett väldigt ringrostigt Landoralag som gästade Olympiafältets usla konstgräsplan i höststarten på serien. Simon Bosnjak gav Landora ledningen i första halvlek, en ledning som kvitterades på hörna innan halvtidsvisslan. En tidig Landorautvisning i den andra halvleken grusade planerna på att ta med en trea hem till Landskrona. Via en touch på en Landoraspelare seglade vinstmålet för Stattena in bakom Johan Bruer och detta bara med minuten kvar att spela. En blytung start på hösten.

BKL – Bosna 11-1

Landskronaderby och en förväntad tuff match. Vårmötet kvitterades i 92:a minuten av Simon Bosnjak och mycket talade för att även höstmötet skulle bli en jämn historia. Men väl på plats visade det sig att Bosna utan flera nyckelspelare inte alls var sig likt och någon derbykänsla infann sig aldrig. 5-0 i paus blev till slut 11-1 och känslan var att siffrorna var i underkant. Det enda negativa var att Johan Bruer inte heller denna gång fick hålla nollan då Bosna reducerade till 9-1 i slutskedet av matchen. Denna match blev också Simon Bosnjaks sista i Landoratröjan då han flyttade till Karlskrona för studier och skrev på för FK Karlskrona. Efter totalt 158 mål i Landoratröjan på lite drygt 1,5 år kan man lugnt konstatera att han lämnar ett stort tomrum efter sig.

Kvidinge – BKL 2-4

Det finns många platser man hellre befinner sig på än Kvidinge idrottsplats en regnig och blåsig höstkväll i september. Men det var ett Landora med tre tunga poäng i sikte som tog sig an matchen på ett bra sätt. Planen, en knutig sådan och vid en första titt så uppfattades den som liten. Men efter att ha stegat planen klarade den minimikraven. En tidig 0-2 ledning blev visserligen kvitterad till 2-2. Där och då har tidigare Landoraupplagor vikt ner men den här gången fick vi se ett bortalag som knöt näven i fickan och istället ökade. 2-2 blev till 2-4 och i efterhand kan de här tre poängen visa sig vara väldigt mycket värda.

BKL – Asmundtorp 3-1

Kommunderby och en match som ledarstaben var oroliga för innan avspark på grund av risken för underskattning i kombination med ett motståndarlag som kämpar för nytt kontrakt i sexan. Första gången Asmundtorp var över halva plan låg bollen i nät och ingen vidare start på matchen. Efter målet spelar Landora bra fotboll och efter flertalet målchanser kommer kvitteringen. Men efter målet dör mycket av Landoras anfallsspel och resterande del av matchen blir för att uttrycka det milt, ingen höjdare. Uppfattningen var att att det kunde slutat precis hur som men tack vare två sena mål kom Landora iväg från drabbningen med tre poäng.

Vallåkra – BKL 1-3

Bortamatch mot tabelljumbon som precis som Asmundtorp kämpar för sin existens i division 6 och en chans för Landora att ta hem fjärde raka segern. En första halvlek blev en mållös sådan och Vallåkra överraskade med ett piggt eget spel. En tunn Vallåkratrupp blev trötta och efter tre snabba mål i inledningen av andra halvlek var matchen avgjord. Efter 0-3 målet tog domaren över fokus och i en snäll match på Vallhaga IP haglade korten över aktörerna på plan. Något som ledde till att Vallåkraspelarna helt tappade fokus i måljakten och fjärde raka segern kunde utan större problem inkasseras.

Vad väntar nu?

BK Landora är i stort sett klara för kval. Ja egentligen allt talar för det. Häljarp behöver vinna samtliga matcher som är kvar och dessutom ta in 34 mål på dessa tre matcher. För Landora väntar två hemmamatcher innan serien är slut. Precis nämnda Häljarp och även Hyllinge. Skulle inte ett smärre mirakel ske kommer Landora sluta på 3:e plats i tabellen och då väntar ett kvalspel mot 10:an i division 5 sydöstra.

Som det ser ut nu står det mellan Blentarps BK och Skivarps GOIF där båda lagen står på 11 inspelade poäng efter 19 matcher. Målskillnaden talar i detta nu för Blentarp men med tre omgångar kvar i den serien lär det säkert ske förändringar i de båda lagens poängskörd.

Mer info kommer gällande avslutningen på säsongen. Först väntar Häljarp på lördag där kvalplatsen i praktiken kan säkras. Även om väldigt mycket talar för att den redan är klar.