Veckans Landoraprofil #27

Precis innan veckonumret 37 blir 38 bjuder vi på sen kvällsläsning med den 27:e veckoprofilen. Den här gången har vi tagit en pratstund med Ivan Majetic som i somras kom tillbaka till moderklubben efter ett antal år i grannklubben BoIS. Ivan tillhörde Landoras 99-lag som skördade stora framgångar under ungdomsåren vilket vi belyst i tidigare intervjuer med Landoraprofiler. Ivan som är son till Landoras tidigare ordförande Goran Majetic och Ivan har ännu inte varit med om att förlora med A-laget då 4 raka segrar plockats in sedan övergången blev klar. Vi träffar Ivan efter att A-laget tagit tre poäng borta mot Vallåkra och därmed i praktiken säkrat en kvalplats. En kvalfylld höst väntar och vi hör Ivans tankar om detta, tiden i 99-laget och en hel del annat.

 

Vi kastar oss rätt in på temat beträffande 99-laget som också varit på tapeten vid tidigare Landoraintervjuer och låter Ivan prata om vilket som var det allra bästa minnet från denna tid.

Mitt bästa minne med Landoras framgångsrika 99or är när vi vann serien där lag såsom MFF, HIF och Ängelholms FF var med. Det känns som det bästa minnet.

 

Bland personerna bakom 99-laget fanns en hel del enorma vinnarskallar. Bland annat Janne Stenblom och Tomas Mårtensson, båda två personifierade vid benämningen vinnarskalle. Men vem har egentligen störst vinnarskalle, Tomas Mårtensson eller Janne Stenblom?

Det är jämnt men det får nog bli Tomas då han har var min tränare under alla åren.

På tal om Tomas Mårtensson, Saknar du Tomas fysträningar och MAQ-övningar?

Haha, nä, jag tyckte inte om dem, men idag så vet jag varför jag har gjort dem och de har hjälpt enormt mycket.

Likt ovan nämnt har Ivans far, Goran även han Landorakoppling då han suttit som ordförande. Goran brukar vi kunna se på IP i samband med matcher och är inte sen med att ha åsikter om allt från motstånd till domare till gräsmattan. Vi kände oss tvungna att fråga om hur mycket fotboll pratar din pappa med dig och brukar han komma med tips?

Pappa är den som stöttar en mest och ger tips efter varje träning och match så så pratar han fotboll med mig hela tiden.

 

Ivan lämnade Landora för BoIS för ett antal år sedan och med sig i bagaget har han mängder av matcher mot kvalificerat motstånd inom ungdomsfotbollen. Vad har du plockat med dig från tiden i BoIS?

Mycket erfarenhet har plockats, goda minnen så som cuper och derbyn. De jag även har tagit med är tempot som jag tillbringar till laget.

 

Hur kom det sig att du kritade på för Landora?

Eftersom BoIS pushade mig att välja Landora samt att jag känner klubben ut och innantill så var det ett jätteenkelt val.

 

Efter att Landoras seniorer i augusti fick stryk mot Stattena borta i höstpremiären har det nu gått fyra matcher som resulterat i lika många segrar. Gemensamt för de fyra segrarna är att Ivan startat som mittback. Samtidigt som Ivan kritade på för Landora blev även hans lagkompis från BoIS, Asmir klar för Landora. Asmir har bara hunnit delta i två matcher men är liksom Ivan obesegrad i A-lagströjan. Kan vi prata om ”Ivan och Asmir effekten” efter fyra raka segrar efter att ni blev klara?

Asmir har gjort det bra men även hela laget har hjälpt till att bidra till dessa fyra raka segrar som vi har nu.

 

Efter dagens seger mot Vallåkra kan vi nu vänta blickarna mot kvalmatcher mot 10:an i division 5 sydöstra och lag som vi knappt hört talas om tidigare. Vad tror du om hösten för Landoras A-lag nu när kvalplatsen är fixad?

Hösten ser jag väldigt mycket fram emot då vi har en väldigt god chans till att genom kvalet ta oss upp i division 5. 

 

Vi tackar Ivan för pratstunden och önskar lycka till under de avslutande höstmatcherna.

 

Leave a Reply