P05 tar hem Billeberga Futsalcup

Under lördagen spelade två P05-lag Billeberga Straffcup, denna klassiska, tvådelade cup med futsal och straffturnering som två separata anrättningar. Straffarna lägger vi kvickt till handlingen, med konstaterandet att de bägge Landoralagen nog allt får göra en stilstudie över Sveriges framgång VM -94. Varken målvakts- eller skyttekvalité var något att skriva hem om.

Så till fotbollen. Lag Blå, mestadels innehållandes 06or, började trögt med två förluster innan man studsade tillbaka och vann tredje mot Stattena med 2-0. Där och då var man bara en vinst i sista matchen ifrån att gå till slutspel. Där blev Ramlösa Södra övermäktiga och tog sista semifinalplatsen. Slutresultat 2-0 efter sista målet i tom bur, med sekunden kvar då vi jagade febrilt för att få till ett mål.

Väl i semin blev Ramlösa besegrade av dagens andra BKL-lag, siffrorna skrevs till 3-0 efter upprullning på upprullning. Detta lag joggade dessförinnan igenom hela gruppspelet med en målskillnad på 14-2 och stundtals propagandafotboll. Lägg därtill ett uppskattat snitt på 85-90% bollinnehav.

Gruppspelsmatcherna slutade följande :

Asmundtorp 3-0

Furulund 5-1

Svalöv 4-1

Råå 2-0

I finalen väntade sedan Svalöv, som besegrats med 4-1 i gruppen, i vad som kom att bli en lite mer stel historia. Ändå klapp-klappade killarna hem en komfortabel seger med 2-0. Tvåmålsskytt i finalen Bastian Lindh. Cupsegrare med totala 19-2 i målskillnad. Segern var mycket välförtjänt i en cup som präglades av mycket kamp och tråckel. Här stack grabbarba ut med tydlig spelidé, finess, bolltempo och såväl individuell som kollektiv skicklighet.

Snapchat-1674701011

Stort grattis även till dagens lagkapten Albert Ghotby som blev turneringens bästa spelare och förärades med en stilren röd Umbro-ryggsäck. (varsamt upphängd på målets bortre ribbkryss). Albert storspelade med sitt kompromisslösa och mycket kloka backspel hela cupen och stod för lagets bolltempo i mångt och mycket genom turneringen.

Snapchat-1743623723

FORZA BKL. FORZA P05

Leave a Reply