Vind i seglet för juniorlaget

Under söndagseftermiddagen fick vi en pratstund med Christer Bergström, en av tre ledare för J-laget. Detta efter att J-laget under söndagen besegrat Helsingborg Östra med 4-1 i en träningsmatch ute på IP. Detta var juniorernas andra match för året och sedan uppstarten efter nyår har det varit på rullians på träningarna och det betalade sig idag med seger. Vi hör vad Christer säger om de två matcherna som hittills spelats:


– ”Två träningsmatcher avverkade. Förra helgen mot Råå IF gjorde vi en stabil insats, speciellt med tanke på att vi är en del nya killar och att vi har ett annat spelsystem än tidigare år. Förra helgen orkade vi spela som vi tänkt i cirka 25 minuter. Sedan tappade vi koncentrationen lite, men alla försökte verkligen och det var riktigt roligt att se. Ett snöpligt baklängesmål och oskärpa i våra avslut gjorde att matchen slutade 1-1. Efter ytterligare en veckas träning så satt spelet betydligt bättre i dagens match mot Helsingborg Östra IF. Passningarna hittade rätt adress idag, löpningarna fanns där, vi tog hemjobben och vi rörde oss och ville verkligen delta allihop, vi lyckades också bättre med avslutningarna idag. Vi hade bud på många fler mål än vad resultatet på 4-1 visar. Vi fortsätter att jobba hårt på träningarna i nästa vecka.”

Vind i seglen direkt för juniorlaget och vi kan konstatera att ledartrion med Christer, Stefan och Emma fått en bra start på fotbollsår. Vi tackar Christer för pratstunden och vi lär få anledning att komma tillbaka med rapporter från juniorerna.

Leave a Reply