Säsong 2017 är färdigspelad för P02/03. Christer sammanfattar året.

Då var ännu en säsong med seriespel för 02/03 färdigspelad. På våren spelade vi i en 02-serie och hade spelmässigt och resultatmässigt en klart godkänd vårsäsong. Däremot saknade vi den riktiga glädjen i fotbollen p.g.a. en del disciplinproblem. Detta rättade vi till genom att inför hösten stänga av de som tyvärr inte kunde följa våra regler, regler som vi har haft i många år. Följden blev en liten trupp, men övertygade om att vi skulle få låna spelare både underifrån och ovanifrån gjorde att vi till hösten anmälde oss till en 01-serie, detta både för att undvika att behöva spela 9-manna och att ha möjligheten att låna 01-killar utan att söka dispenser.
Under hösten blev dock våra 00/01-killar i stor utsträckning uppbundna av spel i A-lag, B-lag och Juniorlag och ovan på det skulle dom ha ork och tid att träna och dessutom spela med 02/03. Tack vare ett mycket gott samarbete med 00/01 fick vi trots det, alltid, på något sätt, den stöttning som vi behövde och kunde ställa upp i 11-mannamatcher. 01-killarna har varit mycket goda föredöme för våra killar och hjälpt laget att utvecklas i höst.
Även från vår 04-trupp har vi fått låna killar under hösten. När vi båda hade liten trupp hjälptes vi även åt på en del träningar. Killarna från 04 har verkligen imponerat med sina stora fotbollshjärtan och har visat en stor framåtanda och vilja att utvecklas när dom spelat och tränat med oss.
Under hösten har 02/03 tagit sig an uppgiften att spela mot äldre killar på ett mycket bra sätt. Vi har efter hand växt in i kostymen och har för varje match kommit spelmässigt närmre de äldre motståndarna. Givetvis tar dom fysiska skillnaderna ut sin rätt men vi har hela tiden försökt att spela vårt spel, utan att se till resultaten. Utvecklingen har hela tiden gått framåt och alla har bitit ihop och gjort sitt bästa på matcherna och träningarna. Inför varje match har killarna gått in med viljan att vinna matchen och har hållit spelet uppe men bollen har inte alltid studsat vår väg och resultaten i målprotokollet har inte blivit till vår fördel.
Killarna har under hela hösten visat en positiv utveckling. Ett klart bevis för det är att Gentian, som tränat en gång i veckan med J- och SR-truppen, fick göra debut i A-laget i höst. Möjligheten att under en instruktör från Coerver, träna enligt deras metoder en gång i veckan, har också varit mycket positivt för våra killar. Viljan och inställningen som killarna har visat under hösten tar vi med oss till nästa säsong då vi kommer att ha stor nytta av erfarenheten att ha spelat mot äldre killar.
Under våren var det också meningen att vi skulle få förstärkning på ledarsidan, så blev inte fallet. Men i augusti anmälde Adin och Mergim sitt intresse för att anta utmaningen att träna och leda ett lag i BK Landora. 02/03 hade turen att få knyta dom till sig. Båda är unga och hungriga och med en fotbollskarriär som grund har dom lotsats in i sina roller och de kommer efter hand att helt ta över ledarrollerna i 02/03, är det tänkt.
Vi vill än en gång tacka för det fina samarbetet med 00/01 och 04, det är så man bygger en familjeklubb.
Och till sist ett extra beröm till killarna i 02/03 som trots det hårda motståndet i en högre serie höll huvudet högt.
Ni som vill komma och provträna med oss är mycket välkomna, hör gärna av er på telefon 0708 227701.

Leave a Reply