Seniorerna serietvåa! Nu väntar kvalspel.

Årets sista match i serien och motståndare var Svalövs BK. Mycket stod på spel i en hyperjämn serieavslutning där befintlig 2:a BK Fram och ner till Furulund på 5:e plats, tampades om 2 kvalplatser mot division 5.

Spänning i luften och 2 lag som valde att spela mer på säkerhet genom att lyfta lite längre bollar mot sina forwards. BK Landora hade 3 riktigt bra lägen i första halvlek där Atto kom ångandes men bortamålis räddade bra, Atto spelade fram Husse där täckande bortaförsvarare fick bollen i ryggen och inlägg från Lukas där Husse nickade snyggt med återigen stod bortamålisen för en bra parad. SBK var inte ofarliga, där BKL hade klara lägen så hade bortalaget lite fler så kallade nästanlägen där de var en tå för kort eller inte hade riktigt flyt i den absolut sista mottagningen eller passningen. 0-0 i halvtid och nervöst i både hemmalaget och hos bortalaget.

Andra halvlek körde igång och SBK började ta över lite mer, oftast genom långa bollar upp mot vårt för dagen superstabila försvar. JediJohan fick göra några snygga parader, Macki & Mange stod rätt mest hela tiden och Senad/Lukas stängde kanterna med den äran. Vår känsla var att SBK kom närmare och närmare ett ledningsmål och nervositeten spred sig på hemmabänken. Dock i o m att bortalaget tryckte på så öppnades det upp ytor för våra anfallare och i 75:e minuten så får Atto spräcka hemmanollan, vild glädje och 1-0. I samband med vårt 1-0 mål så fick en av föreningens duktiga 16-åringar göra A-lagsdebut, Kasper Brown, han lär vi se mer av framöver. SBK tryckte på ännu mer och i en av våra kontringar så sprintar Atto förbi bortaförsvaret och spelar snyggt fram Linus som enkelt pelar in 2-0 som blir dagens slutresultat. Skön känsla att kunna bärga en blytung 3-poängare som gör att vi slutar 2:a i serien efter TSK som vinner serien välförtjänt. SBK kämpade på bra och som vi sa innan matchen började, den som gör första målet kommer nog att vinna matchen, skönt att vi hade marginalerna på rätt sida.

Nu väntar 2:an i Division 6 Norra som blir Ljungbyhed, vi börjar borta nästa lördag preliminär matchtid 14:00. Returmötet lördagen den 15 oktober, preliminär matchtid 14:00.

2 matcher kvar av denna säsong, visa samma kämpaglöd så har vi i alla fall gett oss själva chansen att avsluta säsongen på ett bra sätt.

Leave a Reply