Vinst i första kvalmatchen!

Ledning i halvtid! Kval mot division 5 inleddes borta mot Ljungbyhed som i sin serie också slutat tvåa. Ett perfekt höstväder & en fin atmosfär på en mysig IP, Ljungvallen. Vi inledde första halvlek med motvind och låg lite lägre i utgångspositionerna för att “läsa” av våra motståndare. Mycket ställningskrig där Ljungbyhed la mycket långbollar mot forwards och ut mot kanterna och var ytterst nära att ta ledningen med 1-0 men med flyt och en bra vässad innerstolpe räddade oss. BKL i sin tur hotade med några vassa kombinationer och vi skapade bland annat 2 frilägen där vi ena gången la den över ribban och andra gången så gjorde hemmamålis en fin fotparad. Ett halvtidsresultat skrevs till 0-0 men vi borde kanske haft en uddamålsledning.

Andra halvlek, ändrade strategier, körde vi igång med hög press och tillät inte hemmaspelarna att ha tid med bollen i backlinjen och vi fick direkt ett övertag. Lite nästanlägen för BKL och lite oskärpa i passningsspelet från båda lagen vilket innebar ett rätt kasst spel de första 10 minuterna. I 65:e minuten får vi ett läge där Husse får tag i bollen vid straffområdeslinjen och drar med en härlig sträckt vrist bollen otagbart i bortre burgaveln, 0-1 och jubel från spelare och bortapublik. BKL fick mer energi och mittfältet med altmeister Sandö ackompanjerad av en het Danne ägde mittfältet och fördelade bollar på ett bra och konstruktivt sätt. I 75:e minuten så fick Atto tag i bollen och kom fri med hemmamålis och la säkert in bollen till 0-2. Skönt med en 2-målsledning och vi kände att ska vi fortsätta trycka på eller riskera att släppa in ett mål, kontentan blev att vi mer spelade på säkerhet de sista 10 minuterna, kommer en viktig match kommande helg.

Slutresultat skrivs till 0-2 och det är en bra början men vi har inte vunnit något ännu utan det är 90 tuffa minuter kvar, har vi samma fokusering, inställning och fortsätter att jobba hårt för varandra så kan slutresultatet bli bra men jobbet ska göras. Gott jobb hela truppen och kul att se lite känt landskronafolk på plats i Ljungbyhed.

2 bra träningsdagar nästa vecka, sen smäller det, lördag 11:00 hemma på L-a IP.

Leave a Reply