Veckans Landoraprofil #45

Veckans Landoraprofil är återigen här och den här gången skiftar vi från singular till plural och presenterar två stycken samtidigt. I konceptet Veckans Landorprofil är målet att belysa dåtid, nutid och framtid och veckans intervju kategoriseras framtid då vi har tagit en pratstund med klubbens klart yngsta tränarduo, Erik Hemström och Robin Rosberg. Erik och Robin styr skutan i klubbens 07/08-lag och har fått en optimistisk start i sitt nya gäng med en stor trupp och ett lag med utvecklingspotential. Vi hör med Erik och Robin om läget i laget, målsättningar och om Urban Hectors malörtssnaps på julfesten verkligen är anledningen till att de vill vara tränare i klubben.

56940393_408652473253429_147495572150943744_n

Vilken är din egna fotbollsbakgrund?
Robin: Började spelade fotboll i Wormo som 6-åring och spelade där fram tills att jag var 14 sedan blev det två år i BoIS. Nu senast var det spel i Landora.

Erik: Spelat fotboll sen jag var fem år varav sex år i Landora tills jag slutade förra året. Coachar nu Landoras 07/08or tillsammans med Robin.

Vilken är era förebilder i tränarvärlden?
Robin: Jürgen Klopp, han är för mig enastående som tränare både för det han gör i Liverpool nu och det han gjorde i Dortmund.

Erik: Lars Lagerbäck, fantastiskt fotbollshuvud när det gäller defensiv fotboll. Otroligt jobb med Island och det blir spännande att se vad han kan göra med Norge.

Efter ett drygt halvår som tränare, hur känns det?
Robin: Första tiden som tränare i pojkar 07/08 känns väldigt bra vi börjar komma in i det nu och bli lite varma i kläderna och det är lärorikt och framförallt fantastiskt kul.

Erik: Första halvåret känns bra, vi har lärt känna killarna  och blivit lite varma i kläderna.Det är en fin gemenskap i gruppen.

Fotbollsåret hittills för ert lag?
Robin: Fotbollsåret hittills för vår del har varit fylld av Vintercupen och träningsmatcher med tidiga morgnar och sena kvällen men det är charmen med fotboll och det hör till.

Erik: Fotbollsåret hittills har varit fylld av kalla lördagsmorgnar ute på ip och flertal träningar där vi försöker träna på vårt spel.

Status i 07/08-truppen?
Robin: När jag klev in i 07/08 var det 10-12 killar. Nu i stundande säsongstart är vi närmare 23 man vilket är väldigt kul och positivt att så många vill spela fotboll med oss.

Erik: 07/08 laget bestod i början av året av ungefär 14 stycken. Nu är vi 23 killar. Det är ett härligt gäng som tycket det är kul att spela fotboll och det syns väldigt mycket.

Är ni nöjda med premiären?
Robin: Premiär är alltid premiär allting kan hända som man brukar säga. Överlag är vi nöjda med ett 3-3 resultat och vi börjat sätta vårt spela mer och mer och tror detta kan blir riktigt bra så nu är det bara att blicka framåt och jobba vidare

Erik: Premiären blev 3-3. Killarna var duktiga och sover nog gott ikväll. Alla sprang för varandra vilket är roligt att se.

Vad behöver ni som lag utveckla?
Robin: Det vi jobbar mycket med är att bli en starkare grupp som är sammansvetsade både på och utanför planen.

Erik: Vi behöver utveckla samspelet på planen med varandra och vår spelförståelse. Vi har kommit en bit på vägen men har fler steg att ta.

Vad är målsättningen för året?
Robin: Målet 2019 är att samtliga spelare skall tycka det är kul och utvecklande att träna hos oss och även att jag och min kära tränar kollega Erik utvecklas som tränare.

Erik: Målet 2019 är att vi ska komma närmare som grupp och hitta på något tillsammans samt att killarna ska utvecklas.

Sista fråga, är det verkligen så att ni bara är tränare i Landora för att få ta del av Urbans mytomspunna malörtssnaps på ledarnas julbord?
Robin: Den fanns definitivt med i tanken när jag valde och bli tränare i Landora. Den är fantastiskt om man säger så men även livsfarlig.

Erik: Till viss del malörten är faktiskt, jag får kanske höra med Urban om jag kan beställa en låda.

Vi tackar Robin och Erik för pratstunden och önskar de båda och lag 07/08 ett stort lycka till i årets seriespel

Leave a Reply