Veckans Landoraprofil #43

Söndag igen och vi kan avsluta ännu en vecka med att läsa om en Landoraprofil. Den här gången är det Jörn Jönsson som har tagit plats i intervjustolen. Jörn, med åtskilliga ideella timmar spenderade i föreningen bjuder på en hel del skrattframkallande historier och skyller bland annat på Sluggo beträffande hur allt en gång började. Dessutom ställs han mot väggen i en och annan läsarfråga. Perfekt läsning efter söndagssteken med andra ord!

Namn: Jörn Jönsson
Ålder: 66år
Favoritlag: Tottenham Hotspurs ”som Edvard Persson sjunger kan hända de retar en del”.

Beskriv din egen fotbollskarriär i korta drag?
Var med och bildade IK Bolton som numera är nerlagd, BK Landora och BBK med korta sejourer i varje klubb.
Sedan blev det de sista åren i BK Fram.

Hur kommer det sig att det är just BK Landora som fått ta del av din fritid under åren?
Det kan man skylla Sluggo för, han behövde hjälp i B-laget och jag ställde upp och hjälpte honom.
Sedan blev det lagledare i A-laget, styrelseuppdrag som ordförande och sekreterare. Att det har blivit så många år är att man har haft fantastiskt roligt i föreningen under alla år.

Under alla dina år i föreningen, har du någon upplevelse som du håller lite extra högt?
Jag har haft många roliga minnen, men det roligaste är nog kvalet upp till div 4 mot Vä.
Vi hade bussar som transporterade oss dit och vinsten var klar när Hans Waldemarsson ville ha de sista fem minuterna innan han skulle avsluta karriären. Han kom in på planen och efter en minut fick han rött kort efter en våldsam glidtackling, trots vädjan till domaren om att det var hans sista minuter i karriären ändrade domaren inte beslutet.
Nu efteråt kan man ju kalla det ett snöpligt slut på karriären.

 

Vem är enligt dig den bäste spelare som dragit på sig den rödblå Landoradressen (kung Sune undantaget)?
Jag måste framhålla Roland Frank som i mitt tycke hade allt som en fotbollsspelare skall ha.

Var tycker du BK Landora som förening står i detta nu?
Den satsning på ungdomar som klubben gör nu kommer att betala sig på sikt. Det ser man på A-lagstruppen som är mycket ung och lovande och avancemanget till Div 5 är är ett bevis på denna satsning.

Sen känner vi på redaktionen oss manade att plocka med en läsarfråga. Vi har fått berättat för oss att du en gång missade ett helt cykelställ i Sandvången när du skulle parkera din cykel. Är det något du vill bekräfta eller dementera?
Angående det missade cykelstället kan jag bara bekräfta och jag tror inte jag utvecklar detta mera. Är det Pär Sandö som varit framme ?

 

 

Det finns även en historia om när du själv var aktiv och spelade i Fram och mötte Wormo i ett Exanderby där matchen inte slutade så väl. Utveckla!
Ett inlägg kom in från kanten, linjedomaren hade flaggan uppe och jag tog för givet att domaren skulle blåsa för offside på Wormoanfallaren och plockade ner bollen med händerna innanför straffområdet. Då blåste domaren straff till Wormo i stället för att ge oss frispark för offside. När jag konfronterade domaren sade han att jag inte skulle protestera så mycket för han kunde också visa ut mig för sabotage i spelet. Wormo vann sedan matchen.

Du är själv en stor supporter till Tottenham. Känner du det som ett misslyckande att ingen av dina söner håller på “Spurs”?
Ja, det är ett stort misslyckande och orsaken till detta är en fruktansvärd hjärntvätt från deras morbröder som ligger till grund för detta. De var ju deras stora idoler så där hade jag ingen chans. Ha Ha!

Var tankesättet om det verkligen var bättre förr en av anledningen till att du med fru valde att avsluta Landoras årsfest för två år sedan med att besöka stans lokala nattklubb Tages där det den kvällen var åldersgräns på 18 år?
Den enkla anledningen till detta var att jag och Niklas med respektive var sugna på att fortsätta festa, och när vi kom ner till stan var Tages det enda stället som var öppet.
Vakten sa att jag var nog den äldsta personen som besökt Tages en lördagskväll så jag kom gratis in!

 

Precis som vanligt avslutar vi intervjun med fem snabba och vi ser Jörns svar i det fetmarkerade. 

 

Köttbullar med mos på Haralds eller kebabtallrik på valfritt hak

Carl Bildt eller Fredrik Reinfeldt

Tages eller Strand

Liverpool eller Man United vinner Premier League

Middag med Zlatan i LA eller middag med Christer Hallbeck på Trastgränden

Vi tackar “Jönne” för intervjun och är tillbaka nästa helg för en ny intervju.

Leave a Reply